• DOLAR 32.319
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2449.111
  • ...
Aranan hacker Bakan Varank çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, TEKNOFEST Karadeniz kapsamında düzenlenen ve bu yıl 5'incisi yapılan Hack Karadeniz Yarışması'nda katılımcılar, yazılımların güvenlik açıklarını bularak elde edilen ipuçlarıyla olası hackerlerin yerini tespit etmek için yarıştı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde yapılan Hack Karadeniz Yarışması'na 29 ülkeden 380 ekip katıldı. Çeşitli noktalardaki açıkları tespit edip ödülleri toplayarak finale kalan takımlar yarışma boyunca yoğun emek harcadı.

Amaçları "siyah hackerları" yakalamak olan Hack Karadeniz'in beyaz hacker takımları, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte hareket etti.

Siyah kıyafetler giyip bilgisayar başına geçtiler

Siyah hackerların telefonlarını takip ederek Zonguldak'ta bir kafede olduğunu belirleyen yarışmacılar, polislerle birlikte hücum bota binerek kafeye gitti.

Yarışmacılar, arkaları dönük siyah kapüşonlu kıyafetleri olan 2 kişiyi bulduklarında, bu kişilerin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç olduğu sürpriziyle karşılaştı. Bakan Varank'ı karşılarında gören gençler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir