• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yıl sonuna kadar Bitlis’in 13 mahallesi doğalgaz hizmetinden faydalanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2015 yılında yapılan protokolün ardından Bitlis’e doğalgaz gelmesi için ilk kazmalar vuruldu. TOKİ 4. Etap çevresinde yapılan ilk çalışmaların ardından kent doğalgazla tanıştı.

Uzun ve çetin geçen kış şartları ve çalışma süresinin kısa olmasına rağmen 13 mahalleden 12’sine doğalgaz verilirken, çalışmanın olmadığı Saray Mahallesi’nde de çalışmalar başlatıldı.

Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan İl Müdürü Atacan Büyükdere, yıl sonuna kadar kentin 13 mahallesinin tamamının doğalgaz hizmetinden faydalanacağını söyledi.

Coğrafi koşullar nedeniyle çalışma süresinin kısa olduğunu vurgulayan Büyükdere, talepte bulunan vatandaşların mağdur olamaması için ellerinde gelen gayreti sarf ettiklerini belirtti.

Bir yanda meskenlere doğalgaz hatlarını çekmeye çalışırken, bir yanda da resmi kurum ve okullara hat götürmek için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Büyükdere, “Kentin 12 mahallesi doğalgaz hizmetinden faydalanıyordu. Saray Mahallesi’nde doğalgaz yoktu. Şu an orada da çalışmalar başlattık. Bir yanda dere ıslah projesinin yürütüldüğü şehir merkezinde, bir yanda doğalgazın gittiği Saray Mahallesi’nde, bir yandan diğer mahallelerin ara sokakları, bir yandan da kent merkezi ve mahallelerde bulunan okullara gaz hatlarını çekmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Kenttin coğrafi yapısı ve iklimi nedeniyle çalışma koşullarının zor olduğuna dikkat çeken Büyükdere, şunları söyledi:

“Müşteri memnuniyeti bizim için önemlidir. Talepte bulunan vatandaşların mağdur olmasını istemiyoruz. İmkanın olduğu en ücra noktalara ulaşmaya çalışıyoruz. Kış mevsiminin uzun ve çetin geçmesi nedeniyle çalışma süremiz kısadır. Coğrafi yapısı itibariyle de çalışma koşulları zordur. Buna rağmen ekiplerimizle birlikte kısa sürede daha çok yere gaz hattı çekmenin gayreti içindeyiz. Kaliteli bir hizmet için çabalıyoruz. Karşılaştığımız zorluklar elbette var, bunları da aşmaya çalışıyoruz. Saray Mahallesi’nde başlattığımız çalışmanın bitmesiyle birlikte kentin 13 mahallesinin tamamına doğalgaz hizmeti vermiş olacağız.”

Son olarak Büyükdere, birçok noktada doğalgaz hattının geçtiğini, hattın geçtiği yerlere uyarı levhasının asıldığını hatırlatarak, doğalgaz hattının geçtiği yerlerde alt yapı çalışmaları yapılırken, kendilerine bilgi verilmesini istedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir