• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
16 Ağustos, Tarihte bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1271: Asıl adı Seyid Muhammed bin İbrahim Ata olan Hacı Bektaş-ı Veli vefat etti. Hacı Bektaş-ı Veli, Ahmed Yesevi’nin öğretilerini takip ettiğinden, “Yesevi’nin halifesi” olarak kabul edilmektedir. Anadolu’ya geldikten sonra kısa zamanda tanınarak kıymetli talebeler yetiştirmiştir. (Hacı Bektaş-ı Veli vefat etti.)

1858: ABD Başkanı James Buchanan ilk okyanus aşırı telgraf görüşmesinin açılışını, İngiltere Kraliçesi ile yaptı. Telgraf teknolojisi, uluslararası iletişimde büyük kolaylıklar sağlayacak bir devrim olarak insan hayatına girmiş oldu. (İlk okyanus aşırı telgraf görüşmesi)

1962: Türkiye hava sahasını ihlâl eden iki Irak uçağı düşürüldü. Irak, iki gün sonra Türkiye’ye bir nota verdi ve Türkiye’yi Mustafa Barzani’ye yardım etmekle suçladı. (iki Irak uçağı düşürüldü)

1997: 28 Şubat darbecilerinin baskısı üzerine ilköğretimin sekiz yıl zorunlu ve kesintisiz olmasını öngören ve başta İmam Hatip okulları olmak üzere tüm meslek liselerinin önünü tıkayan yasa meclis’te kabul edildi. (Kesintisiz eğitim zulmü Meclis’te kabul edildi)

2013: Mısır’daki darbenin ardından protestolara ev sahipliği yapan ve darbe karşıtlarınca sembolleştirilen Rabiatu’l Adeviyye Camii, cunta güçleri tarafından yakılarak tamamen kullanılmaz hale getirildi. Camide bulunan Kur’an-ı Kerim, tefsir ve meal kitapları ile camideki işleme ve aydınlatma sistemleri de yanarak kül oldu. (Rabiatu’l Adeviyye Cami yakıldı)

2013: Mısır’da darbeye karşı direnenlere yönelik ordu güçleri tarafından gerçekleştirilen katliamda İhvan Mürşidi Muhammed Bedii’nin oğlu Ammar Muhammed Bedii şehid oldu. (Ammar Muhammed Bedii şehid oldu)

Bu haberler de ilginizi çekebilir