• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Kur`an`ın Girmediği Bir Gönül Olmasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Haziran ayının 24`ünde tüm yurtta başlayacak olan yaz Kur`an kurslarıyla ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) özel demeç veren Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Sırrı Şık, Kur`an kurslarına olan ilginin her yıl arttığını söyledi. "Kuran`ın girmediği bir ev, bir gönül olmasın diye elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz" diyen Şık, son uygulamalarla Kur`an kursunun açılabilmesi için imkânların sonuna kadar açık olduğunu ifade etti.

`Hedef kitle: Tüm insanlar`
Okulların tatile girmesiyle beraber tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır`da da yaz Kuran kurslarının başlayacağını söyleyen Şık, "Yaz Kuran kursları bütün öğrencilerimize yönelik olarak düşünülüyor. Hedef kitlemiz tüm insanlardır. Zira biz istiyoruz ki bütün kardeşlerimizi Kuran`ı Kerim`le tanıştıralım. Kuran kurslarımızda sadece Kuran`ı Kerim`in Elifba`sı öğretilmez, aynı zamanda Kuran`ı Kerim`in muhtevası ile ilgili, Peygamberimizin hayatı ile ilgili, ahlak konusunda dersler verilir. Dolayısıyla bir Müslümanın ortalama olarak bilmesi gereken neler varsa bu müfredatımızın içerisinde var. Kuran`ın girmediği bir ev, bir gönül olmasın diye elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz ve şunu da görüyoruz ki yıldan yıla yaz Kuran kurslarına olan ilgi de artıyor" dedi.

`Çocuklarınızı en yakın camilere gönderin`
Tüm Kur`an kursu hocalarıyla bu işin en güzel şekilde yürütülmesi için yoğun bir çaba içerisinde olacaklarını ifade eden Şık, ailelere seslenerek, "Ailelerden de özellikle isteyeceğimiz şey şudur, tabi ki bizim öğrenci kardeşlerimiz 8 ay boyunca okulların programlarından dolayı sıkılıp tatil yapmak isteyebilirler. Ancak şunu unutmamak lazımdır ki tatil demek vakitleri boşa geçirmek anlamında değildir. Vakitlerini elbette gezilerde de, oyunlarda da geçireceklerdir ancak camiyi de ihmal etmesinler. Cami de onların bu tatillerine belki bir neşe katacaktır. Zira camilerde uygulanan dersler sıkıcı değildir. Çünkü yeni teknikler geliştiriliyor, oyun havasında bir takım öğretim teknikleri söz konusudur. Dolayısıyla çocuklarımız çok yoruldular artık biraz dinlensinler düşüncesi yerine, bu çocukların öğrenme çağında onların nasıl daha iyi öğrenebileceklerini düşünerek en yakın camilere göndermeleri hususunda önerilerde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

`Yaş sınırlandırılmasının kalkması avantaj sağladı`
Kur`an kurslarında yaş sınırlandırılmasının olmasının bir sorun olduğunu fakat bu sınırlandırmanın kalkmasıyla avantaj sağlandığını dile getiren Şık, "Yaş sınırlandırılması bir sorundu. Bundan dolayı Kuran kurslarına katılımda istenilen seviyeye ulaşılamıyordu. Yaş sınırlandırılmasının ortadan kaldırılması ile katılımda ciddi bir avantaj sağlandı. Her gelen öğrenciyi kabul ediyoruz" dedi.

`Başarılı öğrenciler ödüllendirilecek`

İmkânlar dâhilinde sezon sonunda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyelerin de verileceğini aktaran Şık, "Fazla önemli olmamakla beraber eğitim stratejisi açısından ödüllendirme de önemli bir husustur. Bundan dolayı sezon sonunda başarılı öğrenciler de imamlarımız tarafından ödüllendirilecektir. Esnafımız da bu noktada bağlı bulundukları camilerde veya yakın bulundukları camilerde maddi noktada bir destek sağlayabilirlerse çok iyi olur" ifadelerine yer verdi.

`Kur`an kurslarının açılması için imkânlar sonuna kadar açık`

Son uygulamalar ile birlikte Kur`an kurslarının açılabilmesi için hiçbir engel olmadığının altını çizen Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Sırrı Şık, "Son uygulamaları göz önünde bulundurduğumuz zaman Kur`an kursunun açılabilmesi için imkanlar sonuna kadar açıktır. Rahat bir ortam oluşturulduğu zaman biz hemen orada `D Grubu` bir Kur`an kursu sınıfını açabiliyoruz. İllaki bir cami ortamı olacak diye bir şey yok. Önemli olan uygun bir zeminin oluşmasıdır. Bu bir yurtta da olabilir, bir dershanede de olabilir. Önemli olan fiziki şartların uygun olmasıdır" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz / Osman İçli-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir