• DOLAR 32.382
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2411.47
  • ...
Bursa İl Müftüsü Karabayır: Kerbela hadiseleri mutlaka olacaktır, tehlike devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gürsu İlçe Müftülüğünün önünde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program ilahi sanatçısı Nurullah Aslım'ın seslendirdiği ilahi-ezgilerle devam etti. Düzenlenen programa Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Muharrem ayı Ramazan ayından sonra en mübarek aylardan birisidir. Allah'ın ayı diye Peygamber'imizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) tavsiye ettiği vasıflandırdığı içerisinde aşura günün bir gün öncesinde ve sonrasından oruç tutmanın sünnet ve makbul olduğunu bizler Peygamber'imizden (Sallallahu Aleyhi Vesellem) öğreniyoruz.

Karabayır, Birçok peygamberin başından geçen büyük hadiseler bu ayda geçmiştir. Çünkü peygamberlik hadiseleri insanlık tarihinin en büyük hadiseleridir.

"Kişi kendi menfaati için ahireti satabilir"

Karabayır, "İnsanoğlu eğer iktidar ve menfaat hırsına kendi nefsi arzusuna parasına, makamına hırsına, hasedine, fesadına çok değer verirse dinini bile kendi kafasına göre yorumlama özelliğine baştan şeytanlığına uygun yaratılmış imtihan budur. Kendi menfaati için ahireti satabilir. Kendi menfaati için hadisi farklı yorumlayabilir. Kendi menfaati için öldürdüğü insanları katil olur. Ama onun neden öldürdüğünü de ayetlerle açıklamaya çalışır." dedi.

"Kendi kültürümüze ve insanlarımıza sahipleneceğiz"

Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır

Kerbela hadiseleri mutlaka olacağını belirten Karabayır, "Peygamber'imizin vefatından hemen sonra din düşmanları aramıza girdi. Sahabenin bile arasına girerek bozmaya çalıştı. Şimdi olduğu gibi aynı tehlike yine devam ediyor. Ramboyu biz seyretmeyeceğiz. Bizim örneğimiz Hazreti Hamza'dır. Hazreti Hasan ve Hüseyin'dir. Tarih boyunca bütün büyüklerimizdir. Anneler-babalar çocuklarınıza sorduğunuzda evladım! Senin kahramanın kimdir? Diye sorduğunuzda çocuklarınız sahabe isimlerini büyüklerimizi anlatıyor söylüyorlarsa mübarek olsun sizlere. Kur'an eğitimi tutmuş demektir. Ama benim örneğim, Avrupa'nın Raw rambosu ve himeni ise bizim örneğimiz olamazlar. Biz bize sahipleneceğiz. Kendi kültürümüze ve insanlarımıza sahipleneceğiz." diye konuştu.

 Kur'an Kursunda okuyan öğrencilerin yaptığı gösterimlerle devam etti. Program halka dağıtılan aşura ile sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir