• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İstanbullular: Emeklilik ev hanımlarının da hakkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde İzmir'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada aile kurumunun korunması ve evliliğin özendirilmesi için 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkının tanınması çağrısında bulunmuştu.

Konuya ilişkin İLKHA muhabirine konuşan İstanbullular, HÜDA PAR'ın çağrısını desteklediklerini, özellikle ev hanımı olan ve ev işlerinin yanı sıra çocukları büyüten, birçok zorluğa göğüs geren annelere emeklilik hakkının tanınmasının yerinde olacağını vurguladılar.

"Ev hanımları emekliliği sonuna kadar hak ediyorlar"

Ev hanımlarının işinin çok zor olduğunu belirten Nazife Öz, "Ev hanımı demek zaten başlı başına bir işçi demek. Eviydi, çocuklarıydı, temizliğiydi, yemeğiydi. Bence sonuna kadar hak ediyor. Destekliyorum. Güzel bir çözüm, güzel bir yol bulunabilir. Ben de ev hanımıyım. Daha önce çalıştım. Şu anda emekli de oldum ama ev hanımları gerçekten hak ediyor. Çünkü çok zor. İş hayatı ile çocuklarla evi yürütmek çok zor. Erkek evinden çıkıyor, gidip kendisini işine veriyor. Akşam eve geldiğinde her şeyi hazır ama bir bayan böyle değil. Bu konuda bir şeyler yapılabilirse çok güzel olur." dedi.

Vatandaşlardan Hasan Aksu, "Hanımlar zorluk çekiyor. Bir gelirleri yok. Bir kuruş verecek diye kocasının eline bakıyor. Onlar da sebeplensin. Devlet onlara da yardımcı olsun." diye konuştu.

25 sene evli kalan ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınması gerektiğini vurgulayan Fatma Büyüksarı, "Ev hanımları çocuklarını büyütüyor. Darlık, yokluk, varlık, her şeyin içerisinde. Ev hanımlarının emekli olmasını uygun görürüm." şeklinde konuştu.

50 yıldır evli olduğunu ve eşinin de ev hanımı olduğunu ifade eden Ali Rıza Koçak, böyle bir kanunun çıkmasından mutluluk duyacaklarını söyledi.

"Böyle bir hak tanınırsa güzel olur"

Ev hanımlarının yaşadığı zorluklara değinen Fatma Bakırcı, "Ev hanımları savaş halinde. Çoluğu, çocuğu, eşi, dostu, ekonomisi, kirası, faturası. Kadınlar savaş içerisinde. Kadınlara öyle bir hak tanınırsa çok güzel bir uygulama olur." dedi.

"Çok güzel bir uygulama, destekliyorum"

İkram Baran, "Vallahi çok güzel. Zaten sıkıntı çekiyoruz. Eğer bayanlara böyle bir yardım yapılacaksa, devlet tarafından bir katkı sunulursa şükrederiz. Hakları var. 50 yıldan beri evliyiz. 74 yaşındayım, hanım 14 yaşındayken evlendik. Çok güzel bir uygulama, destekliyorum.

"Biz de emek veriyoruz"

Ev hanımlarının ciddi emekler verdiğini ifade eden Şükran Mısıroğlu, "Emekli olmayı tabiki isterim. Biz de çok emek veriyoruz ama çocuklarımızdan dolayı gidip çalışamıyoruz. Çok zorluklar çekiyoruz. O çocukları büyütüyor, okutuyoruz. Biz de emek veriyoruz. Bizim de haklarımız görünsün." diye konuştu.

"Kadınlara bu hak verilmeli"

Yapılan çağrıyı olumlu bulduğunu ve 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkının tanınması gerektiğini belirten Süleyman isimli bir vatandaş ise şunları söyledi:

"Ben olumlu görüyorum. Hakları verilmesi lazım. 25 sene az bir süre değil. Ben 53 senelik evliyim ama ben emekliyim diye eşime 65 yaş maaşı bile bağlamadılar. Benim emekliliğim ayrı o ayrı. Paramız yetmiyor. Gidip kaymakamlığa söyledim ama emekliliğim var diye hanımın maaş alamaz diyorlar." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir