• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Bingöl'ün 5 ilçe kaymakamı değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan, hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 422 Mülki İdare Hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile hukuk müşavirlerinin yeni görev yerleri liyakat ve kıdemleri esas alınarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile atandı. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde atamaya tabi tüm ilçelere kaymakam ataması gerçekleştirilirken bu bölgelerde tayine tabi olan vali yardımcıları, kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenler daha üst görevlerde değerlendirildi.

Bingöl'de 5 ilçe kaymakamı değişti

Kararname ile Bingöl'de Genç ve Solhan ilçeleri haricinde diğer 5 ilçenin kaymakamı değişirken vali yardımcılığa da yeni bir isim eklendi.

Alınan kararlarda;

Yozgat Vali Yardımcısı Engin Tok – Bingöl Vali Yardımcılığına,

Adaklı Kaymakamı Emre Çiftçi, Mardin Dargeçit Kaymakamlığı'na

Sinop Erfelek Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses ise Adaklı Kaymakamlığı'na getirildi.

Karlıova kaymakamı Sedat Özdemir, Kırklareli Vize Kaymakamlığına atanırken yerine Malatya Kuluncak Kaymakamı Tufan Bağır Gilan Karlıova kaymakamlığına atandı.

Kiğı Kaymakamı Yücel Erdem, Van Edremit Kaymakamlığı'na atanıp yerine Sakarya Karapürçek Kaymakamı Gökay İçen Kiğı Kaymakamlığı'na atandı.

Yayladere Kaymakamı Mustafa Dilekli, Elâzığ Kovancılar Kaymakamlığı'na atanırken yerine Kütahya Altıntaş Kaymakamı Mehmet Can İrdelp Yayladere Kaymakamlığı'na atandı.

Yedisu Kaymakamı Mehmet Kaya, Kayseri Yahyalı Kaymakamlığı'na atanırken yerine Giresun Piraziz Kaymakamı Furkan Başar ise Yedisu Kaymakamlığı'na atandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir