• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu memleket gezileri kapsamında Van'a geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu kapsamda dün partisinin il ve ilçe teşkilat üyeleriyle bir araya gelen Yapıcıoğlu, bugün çeşitli ziyaretler ve toplantılar gerçekleştiren Yapıcıoğlu, öğle saatlerinde kentte yayın yapan 4 radyonun ortak yayınında dünya ve ülke gündemi ile ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Serhad FM, Radyo M, Van FM ve İlaç Radyo'nun ortak yayınına katılan Yapıcıoğlu, ekonomiden siyasi ittifaklara kadar birçok konuya değindi.

Konuşmasına HÜDA PAR'ın kuruluş amacına ve izlediği siyaset hakkında bilgi veren Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın, Allah'ın razı olacağı bir siyaset tarzını benimsediğini, Allah'ın rızasını kazanmak için halka hizmet etmeyi kendilerine hedef edinen bir parti olduğunu söyledi.

Belediyelerde son zamanlarda çok fazla israf yapıldığına değinen Yapıcıoğlu, halkı Müslüman olan bir memlekette, dini hassasiyetleri olan ve ahlaki bozulmadan şikâyet eden, insanların oyları ile iktidara gelmiş olan kişiler tarafından ifsat edici ve israfla yapılan konserlerin acı verici olduğunu söyledi.

Çiftçilerin çok değerli bir hazine olarak görüp korunması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, zarar edeceğini düşünen çiftçinin toprağı sürmeyi bırakacağını ve gıda maddelerinin daha da pahalanmasına yol açacağına dikkat çekti.

İptal edilen KPSS'ye de değinen Yapıcıoğlu, sürecin şeffaf ve adalet çerçevesinde ele alınması ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

KYK'lılar hakkında da konuşan Yapıcıoğlu, bir kişinin hükmen suçlu olduğu sabit değilse beraat-ı zimmetin asıl olduğunu, bir kişinin suçlu olduğu kesin değilse o kişiye suçlu muamelesinin yapılmaması gerektiğini söyledi.

EYT'lilerin mağduriyetlerine dikkat çeken Yapıcıoğlu, bu mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililerin adım atması gerektiğine işaret etti.

Konuşmasında, siyasi ittifaklara da değinen Yapıcıoğlu, mevcut sistemde partilerin mevcut cumhurbaşkanı adayını seçtirmek için siyasi partilerle ittifak kurmak zorunda olduğuna vurgu yaptı.

Seçim barajından dolayı siyasi partilerin kendilerini bir siyasi ittifak çatısı altına girme ihtiyacı hissettiklerini ifade eden Yapıcıoğlu, HÜDA PAR olarak kendilerini inkâr edecek herhangi bir siyasi ittifak içinde yer almayacaklarını söyledi.

Son olarak, Van'ın büyük bir köy görünümünde olduğunu belirten Yapıcıoğlu, Van'a kıymet veren, adalet temelinde her bir soruna eğilen ve onları çözmeye çalışan kadroların gelmesi ile Van'ın mevcut sorunlarının çözüleceğini dile getirdi. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir