• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Diyanet Birlik-Sen: Diyanet personelini kapsayacak 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılsın istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet Birlik-Sen, Diyanet personellerini de kapsayacak olan 3600 ek gösterge düzenlenmesi için Ahmet Hamdi Akseki Camii önünde basın açıklamasında bulundu. Açıklamayı sendika adına Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak yaptı.

Diyanet personellerinin 3600 ek göstergeden faydalandırılmaması sebebiyle açıklama yaptıklarını söyleyen Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, ek göstergenin meclisten geçtiğini, 2 yıllık din görevlileri ve 4 yıllık üniversite mezunu olan görevlilerin ek göstergeden faydalandığını ancak Diyanet merkezinde ve müftülük illerinde çalışanların bunun dışında tutulduğunu belirtti.

"Diyanet merkezinde ve müftülük illerimizde çalışan personelimiz 3600 Ek Gösterge kapsamı dışında tutularak mağdur edildi"

3600 Ek Göstergenin Meclis'ten geçtiğini ve kanunlaştığını hatırlatan AK, şunları kaydetti:

Bu kapsam içerisinde 2 yıllık din görevlilerimiz ve 4 yıllık üniversite mezunu olan din görevlilerimiz 3600 Ek Göstergeden faydalanırken Diyanet merkezinde ve müftülük illerimizde çalışan, daha önceden imam hatiplik müktesebatı bulunan, şu anda genel idarede, teknik hizmetlerde ve yardımcı hizmetlere geçen personelimiz 3600 Ek Gösterge kapsamı dışında tutularak mağdur edildi. Bu mağduriyetin giderilmesi adına ve kamuoyu oluşturmak amacıyla Diyanet Birlik-Sen olarak biz üzerimize düşen görevi yapmak ve personeli bu konuda bilgilendirmek amaçlı basın açıklamaları yapıyoruz. Bu yapılan haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımıza bu konuyla ilgili yetkiler verilmiştir. Bu yetki çerçevesinde 3600 Ek Göstergeden faydalanamayan Diyanet personelinin de şartları tutan birinci dereceye gelmiş, yüksekokul mezunu emekliliği yaklaşan personelimizin bu haktan faydalandığı anılmasını istiyoruz.

"3600 Ek Göstergeden bütün diyanet çalışanları faydalanılana kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz"

Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak

Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi ekim ayında açılacağını hatırlatan Ak, "Ekim ayındaki meclis toplantısında milletvekillerimizden bu kanuna ek bir madde eklenerek Diyanet çalışanlarının da genel idarede, teknik hizmetlerde ve yardımcı hizmetlerde çalışan personelin de bu haktan faydalanılması hususunda kanunda değişiklik yapılmasını istiyoruz. Bununla ilgili kanunda değişiklik yapılana kadar 3600 Ek Göstergeden bütün diyanet çalışanları faydalanılana kadar Diyanet Birlik-Sen olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Hak arama mücadelemizi devam ettireceğiz. Bununla ilgili bizlere bu imkânı sunduğunuz için sizlere de teşekkür ediyoruz. Bir haksızlık olduğunda onu elinizle düzeltiniz diyor Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem). Elinizle düzeltemiyorsanız dilinizle düzeltiniz. Onunla da düzeltemiyorsanız gönülden bunu canı gönülden isteyiniz. Biz elimizle, dilimizle, gönülden bu mücadeleyi yapıyoruz ve Diyanet çalışanlarının tamamını kapsayan 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir