Yüzlerce işçinin istihdam edildiği firmalar yıllardır su sorunu yaşıyor
Batman şehir merkezine 10, Organize Sanayi Bölgesine ise bir kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 500 kişinin istihdam edildiği üç tekstil firması, yıllardır şebeke suyuna hasret kaldıklarını belirterek yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.
Yaklaşık 45 milyon TL’lik bir yatırımla kentte ekonomik anlamda katkıda bulunduklarını belirten firmalar, 4 yıldır yaşadıkları su sorunun çözüme kavuşmasını bekliyor.
Şebeke suyunun olmaması nedeniyle içme suyu ihtiyaçlarını tankerlerle karşıladıklarını ifade eden firmalar, yaşadıkları sorunu iletmelerine rağmen henüz olumlu bir netice elde edemediklerini vurguladı.
Fabrika önünde toplanan firma yetkilileri ve çalışanları, kısa süreliğine iş bırakma eylemi yaparak su sorununa dikkat çekti.
Sorunlarına ilişkin İLKHA’ya açıklamalarda bulunan firma yetkilileri, fabrikalara şebeke suyunun bir an önce getirilmesini istedi.
Fettah Teke
“Defalarca dilekçe vermemize rağmen su hattı çekilmedi”
Su sıkıntısı çeken üç tekstil firması adına açıklama yapan Fettah Teke, “Burada üç tekstil firması hizmet vermektedir ve yaklaşık 500 personel çalışmaktadır. Örmegöz Köyü mevkiinde ve Organize Sanayi Bölgesine bir kilometre, Batman merkeze ise yaklaşık 9-10 kilometre mesafedeyiz. Bu üç tekstil firması buraya yaklaşık 45 milyon lira yatırım yaparak hizmet vermektedir. Üç tekstil firmasının en büyük sorunu şebeke suyunun olmamasıdır. Önümüzden 20 metrelik mesafede su geçiyor ve defalarca Batman Belediyesine dilekçe vermemize rağmen bu firmalara su hattı çekilmedi.” diye konuştu.
İşçilerin su sorununu tankerler aracılığıyla karşılamak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Teke, tek isteklerinin bir an önce su sorununun çözüme kavuşması olduğunu söyledi.
“Tek isteğimiz su sorunumuzun çözülmesi”
“Çalışanların içme sularını dahi taşımayla getiriyoruz. Lavabolara bile tankerle su getirtiyoruz.” diyen Teke, şunları kaydetti: “4 yıldır bu su sorununu yaşıyoruz. Bu sorunun çözümü için Belediyeye gidiyoruz bizi Valiliğe yönlendiriyorlar, orası da İl Özel İdareye yönlendiriyor; Onlarda Organize Sanayi Bölgesi yönetimine yönlendiriyor. Bu şekilde yıllardır bir sonuç alamıyoruz. Basın aracılıyla yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz su sorunumuzun çözülmesidir. Su sorunumuz çözülmediği için personel çoğaltamıyoruz. Su sorunumuz giderilirse 500 olan personel sayımız 600 ya da 700 olacaktır.”