• DOLAR 32.34
  • EURO 35.197
  • ALTIN 2247.142
  • ...
Yetimler Vakfı Afganistan'ın çeşitli bölgelerinde su kuyusu çalışması başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), Afganistan'da su kuyusu temeli attı.

Ülkede çeşitli çalışmalara imza atan Yetimler Vakfı, farklı kentlerde yaptığı su kuyusu yatırımı ile insanların içme suyuna daha kolay ulaşması hedefliyor.

Afganistan'ın Vardak ve Meydanşehr illerinde ilçe merkezleri ve köylerde hayırseverlerin bağışları ile su kuyusu temelleri yapılan duaların ardından atıldı.

İnsanların suya ulaşmada güçlükler yaşadığını söyleyen Yetimler Vakfı yetkilileri, "Afganistan'ın Meydanşehr vilayetinde Naxl kasabasında Kabul Kelan köyündeyiz. 150 öğrencinin yatılı olarak eğitim aldığı bir medrese var burada. Burada bir hayırseverimiz adına su kuyusu çalışması yaptık ve Afganistan'daki çalışmalarımız devam ediyor. Köyleri gezerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerden de bu noktada Afganistan'daki mağduriyetlerin giderilmesi için katkı bekliyoruz. Bu medreselerde ilmi ve fenni dersler verilmektedir. Afganistan'da su kuyusu çalışmasının yanında gıda kolilerinin dağıtılması, yetim aylıkların ulaştırılması, yetimhanelerin ihtiyaçlarının giderilmesi gibi çalışmalarımız söz konusu. Bu çalışmalara katkı sunmak isteyen hayırseverler Yetimler Vakfına ulaşabilirler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir