• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Trump'ın evine FBI baskını sonrası destekçileri sokaklarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Başkan Donald Trump'ın destekçileri, FBI'ın mülkünde arama yaptığı haberinin ardından Mar-a-Lago yakınlarında toplandı.

Trump 2020 ve Amerikan bayraklarıyla süslenmiş düzinelerce araç Trump'ın baskın yapılan evi boyunca park etti. Trump taraftarlar evin önünde eski başkan lehine tezahürat yaptı ve bayraklar salladı.

Bazı gruplar Trump destekçilerine çağrıda bulunarak, Palm Beach'teki FBI ofislerinin yanı sıra herkesi Phoenix, Arizona ve Washington DC'de toplanmaya çağırdı.

Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri McCarthy ise konuya ilişkin ABD Adalet Bakanı'na sert tepki gösterdi. McCarthy , Trump'ın kurduğu sosyal medya platformu Truth Social'da "Yeterince gördüm. Adalet Bakanlığı dayanılmaz bir silahlı siyasallaşma durumuna ulaştı. Cumhuriyetçiler Meclisi geri aldıklarında, bu departmanı derhal denetleyecek, gerçekleri takip edecek ve her şeyi çözeceğiz" açıklamasını yaptı.

Cumhuriyetçi Senatör Graham ise "Bu son soruşturmayı zaman gösterecek. Ancak seçime bu kadar yakın bir zamanda eski bir Başkan hakkında böyle bir soruşturma açılması sorun olmaktan öteye gidiyor" ifadelerine yer verdi.

Aramanın nedenine dair net bir açıklama yapılmadı. Aramanın Trump'ın Beyaz Saray'dan Mar-a-Lago'ya götürdüğü iddia edilen gizli belgelerle bağlantılı olduğu belirtiliyor. 

Trump'ın baskın sırasında evde olmadığı, New York'ta bulunduğu belirtildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir