• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Başıboş köpek sürüsü 8 yaşındaki çocuğa saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sürü halinde gezen ve oyun parklarını mesken edinen başıboş köpekler güvenlik sorunu haline geldi. Rahat bir şekilde dolaşamayan insanlar yetkililerin buna bir çözüm getirmesini istiyor.

Türkiye'de de son zamanlarda kontrolden çıkan sokak köpekleri, özelikle sosyal medyada ciddi gündem oluyor. Saldırgan cinsi köpeklerin saldırısına maruz kalan son kurban ise İstanbul'da ikamet eden 8 yaşındaki Muhammet Sait Kalkan oldu.

 

Olay dün saat 12.30 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Adil Mahallesi Zonguldak Sokak'ta meydana geldi.

Arkadaşıyla birlikte Kur'an kursundan çıkan Muhammet Sait evine giderken başıboş köpek sürüsünün saldırısına uğradı. Köpek saldırısı sonrası yaralanan Muhammet Sait, olayı duyan cami imamının yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Tedavi tamamlandıktan sonra evine dönen küçük Muhammet Sait hala olayın şokunu yaşıyor.

Köpek saldırısına uğrayan Muhammet Sait Kalkan

Yaşananlar ise güvenlik kamera yansırken küçük Muhammet Sait'in olaydan sonra babası tarafından çekilen videosu yürekleri dağladı.

"Sokaklarda rahatça oynamak istiyoruz ama köpekler nedeniyle rahatça oynayamıyoruz"

Ahmet Sılgan 

Olay anında saldırıya uğrayan Muhammet Sait ile camiden çıkarak eve giden arkadaşı Ahmet Sılgan, "Camiden çıkarken köpek saldırısına uğradık. Arkadaşımla geçerken 4 köpek aniden saldırarak arkadaşımı ısırdı. Köpekler uzaklaştıktan sonra hocaya ve anne babasına haber verdim. Sonra arkadaşım hastaneye gitti. Bazen okuldan dönerken de bir sürü halinde köpek görüyorum çok korkuyorum. Sokaklarda rahatça oynamak istiyoruz ama köpekler nedeniyle rahatça oynayamıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çocuğum, 'Baba artık camiye gitmek istemiyorum.' diyor"

Yaşadıklarını anlatan Baba Ferdi Kalkan ise, "Çocuğum hafta içi her gün Kur'an kursuna gidiyor. Saat 10'da gidiyor 12.30 ile 13.00 arası eve geliyor. Kapı zili çaldı, oğlum geldi diye kapıyı açmaya gittim. Gelen arkadaşıydı; arkadaşı, 'Sait'i köpek ısırdı' dedi. Bende hemen aşağıya indim. Aşağıya indiğimde cami hocası, çocuğu arabasına koyup bize doğru geliyordu. Bende hemen çocuğu alarak acile götürdüm. Hastanede kuduz aşısı yaptılar. Çocuğum, 'Baba artık camiye gitmek istemiyorum.' diyor. Çünkü çocuk korkmuş. Sokaklar güvenli değil, 4 tane köpek çocuğa saldırmış. İlk kez böyle bir şey yaşıyoruz ama sokaklar köpek dolu. Yaşadığımız sitede bir sürü çocuk var. Çocukların birçoğu camiye gidip geliyor şu an site sakinleri olarak bu durumdan rahatsızız. Köpeklerin bir an önce sokaklardan alınması lazım. Allah korusun, bizim çocuğumuz ucuz atlattı, daha kötü bir şekilde ısırabilirdi. Köpek vakaları Türkiye'de birçok yerde oluyor. Artık buna bir son vermek lazım." dedi.

"Hayvan Koruma Kanunu'ndan bahsettiler, hayvanları koruyalım ama insanları da koruyalım"

Belediye yetkililerinin hiçbir işlem yapmamasından dert yanan Kalkan, "Belediyeyi arayarak köpeklerin çocuğumuza yaptıklarından bahsettik, gelip bana Hayvan Koruma Kanunu'ndan bahsettiler. Belediye yetkilileri, 'Yapabileceğimiz tek şey, köpeği bize göstereceksiniz, onu bayıltacağız sonrasında götürerek 15 gün müşahede altında tutacağız sonra tekrar sokağa salıvereceğiz.' dediler. Köpeği saldığınızda köpek bir daha ısıracak. Hayvan Koruma Kanunu'ndan bahsettiler, hayvanları koruyalım ama insanları da koruyalım. Daha kötü bir şekilde olabilirdi, Allah korusun boğazını ısırsaydı belki de ölürdü." şeklinde tepki gösterdi.

Mehmet Beşir Sılgan

Olayın yaşandığı mahallenin sakinlerinden Mehmet Beşir Sılgan, "Biz de köpeklerden çok rahatsızız, kızım Kur'an kursuna gidiyordu. Sabah işe giderken rahatsız oluyoruz. Dün gece sabah namazına kalktım 20-30 tane köpek bağrışıyor, kavga ediyordu. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sitede oynayan çok çocuk var, onları nasıl dışarı çıkaracağız." diye konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir