• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistinli aktivistte sınır dışı kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardır Türkiye'de yaşayan ve seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Filistinli aktivist Alaaddin El-Faris, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına dikkat çekmek için bugüne kadar birçok eylem yaptı.

Göç İdaresi tarafından “sınır dışı etme tebliği formu” kendisine gönderildiğini belirten Alaaddin El-Faris, Filistin Hükümetine muhalif olduğundan Türkiye’den gönderildiği gibi hayatı tehlikesi olduğunu söyledi.

Evli ve iki çocuk babası olan Alaaddin El-Faris, kararın iptal edilmesi gerektiğini ifade ederek İLKHA'ya açıklamada bulundu.

Alaaddin El-Faris, “5 sene önce Türkiye’ye geldim. Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına dikkat çekmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüdüm. İlerleyen zamanlarda Türkiye vatandaşlığını da aldım. Seyyar satıcılık yaprak geçimimi sağlıyorum, hayat çok zor. Türkiye’de özellikle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm şehirlerde Filistinli birçok fikirden insanlar var. Filistin Ankara Büyükelçiliğinde eylem yaptım sonrasında Göç İdaresi tarafından sınır dışı edilme kararım geldi. Ben ne zaman Türkiye’den sınır dışı edilirsem idam edilirim. Sonra ailem perişan olacak. Türkiye’den gittiğim gibi muhakkak hayat hakkım bitiyor. Beni ya idam edecekler ya da zehirleyecekler. Hem aile olarak hem kendim yaptığım eylemlerle Filistin Hükümetine muhalefet olduğumdan beni öldürecekler.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir