• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Merkez Bankası`ndan yapılan duyuruda son bir aylık dönemde yurtdışı ve yurtiçi gelişmeler nedeniyle döviz piyasasında aşırı oynaklık gözlendiği ifade edilerek, "Döviz piyasasındaki aşırı oynaklığın fiyat istikrarı ve finansal istikrar üzerindeki olası etkilerini gidermek amacıyla gerekli görülen günlerde kısa süreli ek parasal sıkılaştırma uygulamalarının başlatılmasına karar" verildiği bildirildi.
 
Ek parasal sıkılaştırmanın, asıl olarak açık piyasa işlemleri yoluyla sağlanacağı belirtileren açıklamada, politika faizinden yapılan fonlama miktarının geçici bir süre için azaltılarak normal günler için ilan edilen alt sınırın altına düşürülebileceği kaydedildi.
 
Açıklamada son olarak, "Gerekli görülmesi halinde bu işlemleri destekleyici yönde, sterilize edilmemiş (etkili) gün içi döviz satım ihalelerinin veya doğrudan müdahalelerin kullanılması da söz konusu olabilecektir.
 
Ek parasal sıkılaştırmanın güçlü, etkili ve geçici olması esastır. Uygulamanın süresi döviz piyasasındaki oynaklığın seyrine bağlı olarak değişebilecektir" ifadelerine yer verildi.