• DOLAR 34.253
  • EURO 37.826
  • ALTIN 2924.564
  • ...
`Atatürk Slueti` Çıkmayınca CHP`lileri Suçladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ardahan`ın Damal İlçesi`nde Karadağ sırtlarında her yıl ortaya çıkan ‘Atatürk slueti’ bu yıl çıkmamasının gerekçesi BDP’nin boykotu ile CHP’li vekillerin Meclis’te yemin etmemesine bağlandı.

Damal İlçesi`nde düzenlenen `Atatürk`ün izinde ve gölgesinde Damal şenlikleri`ne Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Belediye Başkanı AKP’li Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin ile çok sayıda kişi katıldı.

Yoğun sis nedeniyle Karadağ sırtlarına vuran siluet gözükmeyince şenliğe katılanlar hayal kırıklığı ile karşılaştı. Şenliğğe katılan bazı kişiler, CHP ve BDP`lilerin Meclis’te yemin etmemeleri nedeniyle Atatürk sluetinin çıkmadığını öne sürdü.

Her yıl 15 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan siluet, her gün 17.55 -18.10 saatleri arasında Ata Mahallesi`nden izleniyor. Silüet ilk olarak 1954`te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüet, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğraflar gazetelerde yayımlanınca Damal ilçesine ilgi arttı.

ANF

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir