Soğan-Testeredişli Aslanpençesi
Kaynamakta olan bir buçuk su bardağı klorsuz suyun içerisine ince kabuğu soyulmuş orta boy bir kuru soğanı dörde bölüp atınız.
Beş dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte kaynatınız. Beş dakika tamamlandıktan sonra ocaktan alınız ve ılımaya bırakınız. Ilıdıktan sonra süzünüz ve on beş gün boyunca aç karnına günde iki kez içiniz (öğleden evvel ve öğleden sonra). Eğer çalışıyorsanız bu doğal bitkiyi akşam yemeğinden önce ve akşam yatarken uygulayabilirsiniz.
TESTEREDİŞLİ ASLANPENÇESİ (SOĞAN KÜRÜ TAMAMLADIKTAN SONRA UYGULANIR);
Kaynamaktan olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suyun içerisine 4-5 gr Alchimilla vulgaris bitkisi atınız ve 6 dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte demleyiniz 6. dakikadan sonra ocaktan alınız ve süzerek ılımaya bırakınız. Bir ay boyunca günde iki defa bir su bardağı içiniz. İlkini kahvaltıdan iki saat sonra ikincisini ise akşam yemeğinden en erken iki saat sonra içiniz. Her defasında taze hazırlanması şarttır. Damak tadına uygun olması için herhangi bir katkı maddesi ilave edilmemelidir. Testeredişli aslanpençesi kürü 1ay uygulandıktan sonra soğan kürü tekrar edilir ve bittikten sonra çobançantası bitkisine geçilir.
NOT: Bu bilgiler Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun resmi web sitesinden alınmıştır…
Meyve sebze: Şeftali
Safra kesesi ve karaciğer hareketlerini düzenlemeye yardımcıdır. İdrar söktürücü etkisi vardır. Kansere karşı koruyucudur. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluğu gidermeye yardımcıdır. Kalp dostudur. Kanı temizler. Cilde tazelik ve nem kazandırır. Vücudun hastalıklara karşı direncini artırır. Hazmı kolaylaştırır. Böbrek rahatsızlıklarına karşı faydalıdır.