• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Kosova sınırına konulan barikatlar kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kosova ve Sırbistan arasında önceki günlerde gerginliğe neden olan "ülkedeki Sırp topluluğun Kosova kimlik kartı ve plakasına sahip olması" kararı sonrasında ülkenin kuzeyinde yolların kapatılması amacıyla konulan tüm barikatların kaldırıldı.

Kosova İçişleri Bakanı Sveçla, "Yasa dışı Sırp yapılanmaların ülkenin kuzeyinde 9 farklı yere koyduğu barikatlar tamamıyla kaldırıldı.Tam serbest dolaşım sağlandı ve Jarinje ile Brnjak sınır kapıları vatandaşlar için açıldı." dedi.

Sveçla, Belgrad tarafından yönetildiğini belirttiği silahlı maskeli grupların vatandaşlara saldırdığını ve polise ateş açtığını söyleyerek, "Bu gibi saldırılar, ülkelerimiz ve bölgemizin istikrarına katkı sağlamıyor çünkü hükümetimiz bu kararı, yerel ve uluslararası kanunlara uygun şekilde almıştır. Kosova Cumhuriyeti hükümeti olarak taahhüt ettiğimiz üzere barikatların kaldırılıp serbest dolaşımın sağlanması üzerine kararın uygulanmasını, ülkemiz ve bölgedeki istikrarın korunması amacıyla 1 Eylül'e öteledik." ifadelerine yer verdi.

Sveçla, vatandaşların saldırıya uğraması ve polise ateş açılması noktasında soruşturma yürütüleceğini ve adaletin yerini mutlaka bulacağını dile getirerek, "Bu tür suç örgütlerinin Sırp tarafından ülkeyi istikrarsızlaştırmak için kullanılması sadece ülkemiz için tehlike oluşturmuyor, hedeflerine bu tür gruplarla ulaşmayı amaçlayan Sırbistan'ın Moskova tarafından alenen tam destek almasıyla da daha ciddi bir hal alıyor." açıklamasını yaptı.

Kosova hükümeti, ülkedeki Sırplar dahil herkese ulusal araç plakası ve kimlik zorunluluğu getiren ve bu nedenle Sırbistan'la krize neden olan uygulamayı 1 Eylül'e erteleme kararı almış ancak bunun uygulanabilmesi için yollardaki engellerin 1 Ağustos itibarıyla kaldırılması gerektiğini duyurmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir