• DOLAR 34.249
  • EURO 37.815
  • ALTIN 2930.749
  • ...
Başörtüsü Eylemlerinde Bu Hafta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAGİR yasakları ve katliamları unutturmuyor

Sakarya Adalet Girişimi 304. Açıklamasında yasağın devam ettiğini vurgularken, Srebrenitsa Katliamı`nı unutturmadı. Eylemde ayrıca başörtüsü mücadelesindeki örnek isimlerden Macide Göç Türkmen ve Özlem Hicran Özyurt da anıldı

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 304. hafta basın açıklamasını Bulvar AKM önünde gerçekleştirdi. Platform adına Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şubesi`nden Abdüssamed Erkan tarafından okundu. 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa`da katledilen 8372 Boşnak Müslümanı anmak amacıyla öldürülen kişileri sembolik olarak temsil etmesi amacıyla ayakkabıların sergilendiği ve “Unutma, unutturma” yazılı bir pankartın yere serildiği basın açıklamasında ayrıca 8 Temmuz bir trafik kazasında hayatlarını iki başörtüsü direnişçisi Macide Göç Türkmen ve Özlem Hicran Özyurt da anıldı.

Yasakçı zihniyet sürüyor

Abdüssamed Erkan`ın okuduğu açıklamada başörtüsü yasakçılarının çözümsüzlükte direttiği ifade edilerek ODTÜ`nün 2010-2011 mezuniyet töreninde başörtülü öğrencilere uygulanmak istenen yasak kınandı. Basın açıklamasında ayrıca Çanakkale`de iki tesettürlü kadının Çimenlik Kalesi önündeki askeri müzeyi gezmek istemeleri üzerine kendilerine uygulanan baskı ve nöbetçi komutanın hakaretleri yasakçı zihniyetin devam ettiğini göstermesi şeklinde yorumlanarak eleştirildi. Üniversite kayıtlarında başörtülü fotoğraf yasağının kaldırılmasının olumlu olarak değerlendirildiği basın açıklaması Suriye`de Baas rejiminin yaptığı katliamlar da protesto edildi.

KONYA`DA 199. EYLEM;

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 199. Hafta Basın Açıklaması saat 12:30 da Kayalıpark meydanında yapıldı. Açıklamayı platform adına Kerim Gövez okudu.

Platform adına açıklama yapan Kerim Gövez, açıklamasına Neml suresi 37. ayeti okuyarak başladı. ``Anlık reflekslerin ülkesinde yaşıyoruz. Geleceğe yönelik öngörülerimiz, proje ve planlarımız neredeyse yok denilecek kadar az. Bir esip gürlüyoruz, büyük yağmur beklentilerimiz boşa gidip kuraklıkla sonuçlanınca da hüznümüz bin kat artıveriyor. `` diyen Gövez, ``Suriye olaylarına değinerek, Libya`dan sonra şimdi sıra Suriye`de gibi görünüyor… Amerikan dışişleri bakanı Clinton şimdiden Suriye`ye yönelik işgal açıklamalarında bulunuyor.`` dedi.

AÇIKLAMANIN TAM METNİ:

Rahman, Rahim, Allah`ın adıyla

Sen git ve onlara de ki; biz onların üzerine karşı koyamayacakları ordularla yürüyeceğiz. Onları oradan zelil ve küçük düşürülmüş olarak çıkaracağız. (Neml Suresi 37. Ayet)
Sevgili dostlar, değerli basın mensupları;
Anlık reflekslerin ülkesinde yaşıyoruz. Geleceğe yönelik öngörülerimiz, proje ve planlarımız neredeyse yok denilecek kadar az. Bir esip gürlüyoruz, büyük yağmur beklentilerimiz boşa gidip kuraklıkla sonuçlanınca da hüznümüz bin kat artıveriyor. Her gürültünün peşinden koşuyoruz. Yüksek sesle söylenmiş sözleri, hamasi nutukları şiddetle alkışlıyoruz. Geleceği şekillendirmeyi olaylardan ilerde kâr etmeyi ise hep düşmanlarımıza bırakıyoruz.
Onlar olaylardan kâr etmeyi hesaplıyorlar ve karlı çıkıyorlar. Biz işleri başkasına havale etmeyi çok seviyoruz. Umutlarımız beklentilerimiz hep başkaları üzerinden oluyor. İşi tamama erdirmeyi başkalarından bekliyoruz. Son adımı atmayı son vuruşu yapmayı nedense beceremiyoruz.
One minute`den, Gazze konvoylarından, Mavi Marmara`dan umutlanmış, hamasi ifadeler söylemiş; İsrail`in yenildiğini, büyük bir zafer elde ettiğimizi, soysal ve siyasal alanda İsrail`i yalnızlığa mahkum ettiğimizi, İsrail`in yapacak hiçbir şeyinin kalmadığını ifade etmiştik. Coşmuştuk, eğlenmiştik… Oysa;
· İsrail ``One minute`` kahramanlarının oylarıyla OECD yesi oldu.
· Siyasal alanda yalnızlığa mahkum ettiğimiz İsrail, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkeyle savunma ve işbirliği anlaşmaları yaptı.
· Kamuoyu desteğini kaybeden İsrail, ticaretinde başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkeyle ilişkilerini arttırdı.
· Kınama üzerine kınama alan işgalci İsrail, Amerikan senatosunda alkışlara boğuldu.
· Mavi Marmara, aldığı üç-beş kurşun yarasından sonra bir yılda tamir edilemeyip, özgürlük konvoyuna bu yıl katılamayacağını ilan etti.
· Yunanistan`da bekleyen dünyanın değişik yerlerinden gelmiş özgürlük konvoyunun katılımcısı gemiler, Yunanistan tarafından - İsrail`le yaptığı anlaşmalara karşılık olarak – Gazze`ye gidişi engellendi.
· Kudüs`ün muhafızı, Mavi Marmara gemisinin sembol ismi Raid Salah, İngiltere`de anti-semitist (Yahudi karşıtlığı) suçlaması ile tutuklandı.
· Sivas olayları konuşulup pek çok provokatör kahraman ilan edilip adlarına anıtlar dikilirken, Başbağlar katliamı akıllara bile gelmiyor.
· 4 yaşında çocuklar bale kurslarına gönderilirken, 12 yaşından küçüklere Kur-an eğitimi hala yasak
· Hala ülkemizde başta başörtüsü olmak üzere, inançlara, hak ve özgürlüklere yönelik baskılar devam etmekte.
· Ve saire ve saire ve saire… Gürlüyoruz, yağışımız yok.
Libya`dan sonra şimdi sıra Suriye`de gibi görünüyor… Amerikandışişleri bakanı Clinton şimdiden Suriye`ye yönelik işgal açıklamalarında bulunuyor. Türkiye`nin bu oyunda figüran olma ihtimali çok yüksek. Suriye`yi Türkiye`nin bir bölgesi gibi algılayan ve işgale bunun üzerinden zemin hazırlayan bir zihin üretilmekte. Zalim Baas rejimini şiddetli bir şekilde tel`in ediyor olmakla birlikte, bu rejimin zulümlerini işgale sebep gösterilmesini de asla tasvip etmiyoruz.
Hiçbir zulüm, başka bir zulmün gerekçesi olarak gösterilemez ve kabul de edilemez…
Müslümanları hassasiyetlerini daha da arttırmaya, kararlı ve istikrarlı olmaya, direniş üzerinde sebat göstermeye davet ediyoruz.
Verilen mücadelelerin arkasında durulduğu, tevhid ve adalet`in kaim olduğu, Kudüs`ün özgür arzın darüsselam olduğu bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 200. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah`a emanet ederiz.
KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU

KOCAELİ`NDE 325. BASIN AÇIKLAMASI

325.hafta Srebrenitza katliamını lanetliyoruz, Sivas`ın faili Ergenekon çetesi, Başbağlar katliamını lanetliyoruz.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu 325.hafta basın açıklaması 9 Temmuz 2011 Cumartesi günü, saat 12.30`da İzmit İnsan Hakları Parkı , Özgürlük Meydanında yapıldı.Basın açıklamasını Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu adına Behlül Metin yaptı.Anma etkinliğine Srebrenitza`da katledilen Boşnakların ruhlarına hediye edilmek üzere kuran tilaveti ile başlandı.Kartepe İnsan Hakları derneği başkanı Ali Akbaş`ın kuran tilavetinden sonra, okuna kuran Srebrenitza`da katledilen Boşnakların ve Başbağlar`da katledilen masum insanların ruhlarına hediye edildi.Arkasından basın açıklaması yapıldı, basın açıklamasının aralarında, “Bosan`nın hesabı sorulacak”, “Başbağlar`ın hesabı sorulacak”, “Sivas`ın faili Ergenekon çetesi” sloganları atıldı.Basın açıklamasının tam metni aşağıda verilmiştir.

KOCAELİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR TEŞEKÜLLERİ PLATFORMU

325.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI 9 TEMMUZ 2011 CUMARTESİ

Değerli halkımız ve basın mensupları 325.hafta basın açıklamamıza hoş geldiniz.Yıl 1995, Yugoslavya sosyalist devletinin, Srebrenitza kentinde, Müslüman Boşnak`lara karşı girişilen soykırım hareketi tam bir insanlık dramı ile son buluyor.İnsanlık tarihine Srebrenitza katliamı olarak geçen soykırımda insancıl! batının kılı dahi kıpırdamıyor!.Sırp ordusu katliamı gerçekleştirirken, bu katliam Müslüman Boşnakları korumakla görevli Hollandalı sözde barış gücü askerlerinin gözünün önünde oluyor.Katliam gerçekleşirken, Hollandalı askerler engel olacaklarına, tam tersi katliamı gülerek seyrediyor, görevlerini yapmayarak katliama ortak oluyor.Sonuçta akan Müslüman kanı, kıymetimi var?.

Srebrenitza katliamı insan hakları savunuculuğunu kimseye kaptırmayan, Avrupa`nın göbeğinde gerçekleşmiştir, Amerika ve Avrupa devletleri Sırplara engel olmayarak, “öldürebildiğiniz kadar Müslüman öldürün” diyerek katliama ortak olmuşlardır.İslam ülkelerinden giden yardımlar sonucu, Müslümanlar, inisiyatifi ele alıp, galip gelmeye başlayıncaya, batı denen ikiyüzlü şeytan, Müslümanlar galip gelmesinler diye, sözde savaşı durdurma adına, Bosna`ya müdahale etmiştir.Batılı kâfirler Sırplara müdahale edene kadar tam 250 bin Boşnak Müslüman şehid edilip katledilmiştir.Soruyoruz ey katil haçlı, 250 bin Müslüman Boşnak öldürülene kadar, sizin barış girişimleriniz nerdeydi.

Sırp kâfirler, Müslüman Boşnakları rahatlıkla ve hiçbir zorlukla karşılaşmadan öldürmelerine , sözde barış için orada olan, Avrupalı kâfirler tarafından kurulan, Bir(leş)miş Milletler tarafından, göz yumulmuştur.Bu katliamın diğer bir faili de, bir haçlı örgütü olan Bir(leş)miş Milletlerdir.Avrupa`nın göbeğinde, bir İslam devletinin doğmaması için, haçlı batılı, Sırpları desteklemiş ve Avrupa`nın göbeğinde soykırıma ortak olmuştur.

Müslümanlar, ellerinden alınan silahlarını, Hollandalı askerlerden geri isteyince, Hollandalı komutan Thom Karremans ret cevabı vermiş ve Müslümanları, Sırpların insafına terk edilmiştir.Hollandalı askerler gece yarısı, Bosna`daki, Bir(leş)miş milletler Barış Gücü komutanı, Fransız generalden aldıkları emir doğrultusunda kenti terk edip, 25 bin Bosnalı mülteciyi ve şehri Sırplara teslim ederek katliamın gerçekleşmesine ön ayak olmuştur.

Bir hafta süren katliam 2, dünya savaşından sonra insanlığa yapılan en büyük suç olarak tarihte yer alacaktır.Tüm bunlar göstermiştir ki, Müslümanlar uyanmayıp birlik olmadıkça, haçlı katliamları, Bosna`dan , Afganistan`a, Iraktan başka bir Müslüman ülkesine kadar sürecek ve hep Müslüman kanı akacaktır.Dikkat edin dünya üzerine akan sa hep Müslüman kanıdır.

Bizse Allahın insanlara verdiği yaşam hakkının, bu şekilde soykırımlarla, saldırılarla sona erdirilmesini lanetliyor ve insanlık suçu kabul ediyoruz.Geçmişte gerçekleşmiş ve bu hafta içinde yıldönümü olan Başbağlar ve Sivas katliamlarının sorumlularını da lanetliyoruz. 5 Temmuz 1993`te Terör çetesi, Başbağlar`da 33 masum köylüyü katlediyor.Bu insanları öldürmelerinin, kendi davalarıyla ne alakası var?.Aynı çetenin diğer kolu, Ergenekon terör örgütüyse, Sivas`ta 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan soykırımı provoke edip, suçu Müslümanların üzerine atıyor.Bu oyunların karanlık yüzü, Ergenekon Terör Örgütünün,Sivas provokasyonu artık tek tek aydınlatılıyor.Amaç belli, önce Sivas, sonra Başbağlar.Önce Camiler bombalanacak, sonra cem evleri ve halk birbirine düşürülecek.Fakat Ergenekon çetesinin ve Terör çetesinin bu oyunları artık tek tek deşifre oluyor.Bunu hala görmek istemeyen ve Sivas katliamının yıldönümlerini, “kahrolsun şeriat” şovuna dönüştürenlere de, olan biteni görmeye davet ediyoruz.Katıldığınız için teşekkür ediyoruz.

KOCAELİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR TEŞEKÜLLERİ PLATFORMU ADINA BEHLÜL METİN.


Bu haberler de ilginizi çekebilir