Batman Belediyesi çevre gönüllüleri ile toplandı
Batman Belediyesi, Turgut Özal Bulvarı'nın İyileştirilmesi Projesi'nin ikinci etap çalışmalarında ağaçlandırma ve bitki peyzajına ilişkin görüş ve önerilerini almak üzere Çevre Gönüllüleri Derneği ve Batman Peyzaj Mimarları Odası ile bir toplantı yaptı.
BATMAN - Batman Belediyesi, ihale süreci tamamlanan vizyon projelerinden olan Turgut Özal Bulvarı'nın İyileştirilmesi Projesi'nin ikinci etap çalışmalarında ağaçlandırma ve bitki peyzajına ilişkin görüş ve önerilerini almak üzere Çevre Gönüllüleri Derneği ve Batman Peyzaj Mimarları Odası ile bir toplantı gerçekleştirdi.
İkinci etap çalışmalarında hem şu anda var olan ağaçların zarar görmemesi, hem de yeni ağaçlandırma ile bitki peyzajının durumuna ilişkin görüş ve önerilerini almak üzere peyzaj mimarları ve çevre gönüllüleri ile Belediye meclis odasında gerçekleştirilen toplantıya Batman Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Bülent Tekik ve Hayrettin Caymaz, Çevre Gönülleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, dernek yöneticisi Hasan Argunağa ile peyzaj mimarları katıldı.
Toplantıda söz alan Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik, "Bu toplantının amacı ikinci etap çalışmaları sırasında şu an cadde ve orta refüjde bulunan ağaç ve bitki peyzajının korunmasına ilişkin neler yapılabileceği hususunda Çevre Gönüllüleri Derneği ile peyzaj mimarlarının görüş ve önerilerini almaktır" dedi.
"İkinci etaba 600 ağaç dikilecek"
Kentteki her türlü çalışma öncesinde özellikle yeşilin korunması ve çevre düzenlemesi hususlarında bu iki kurumun görüş ve önerilerinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Tekik, "Yeşilin korunması ve yeşil alanların geliştirilmesi konularında gerçekten de bu iki kurumumuzun görüş ve önerileri bizim için vazgeçilmez. Önemsiyoruz, çünkü başlangıçta bir projeyi ne kadar kusursuz tasarlarsanız tasarlayın, uygulama sürecinde ortaya çıkabilecek aksaklık ve hataların önüne geçmenin veya en aza indirmenin tek yolu ancak bu alanlarda doğrudan faaliyet gösteren çevrelere kulak vermekten geçiyor" ifadelerini kullandı.
Tekik konuşmasının devamında, "Batman Belediyesi olarak her çalışmamızda halkı ve kurumları ilgili faaliyete katmak zaten önceliğimiz. Onları çalışmalarımıza katarak süreçleri yönetiyoruz. İkinci etap çalışmamızda tek bir dikili ağacımız zarar görmeyecek. Yaklaşık 40 ağacımız var projenin ilgili kısmında. Bu ağaçlarımız korunacak ve belki de yerleri değiştirilecek. Orta refüjdekiler zaten olduğu gibi kalacak, dokunulmayacak. Bunun dışında proje sürecinde biz 600 adet ağaç dikeceğiz. Tüm bu süre boyunca hem ağaçların korunması, hem ağaçların yerinin değiştirilmesi hem de bitki peyzajına yönelik olarak bu iki kurumumuzun da farklı görüş ve önerilerini dinleyeceğiz. Bu iki kurumumuzun hem hassasiyetleri hem de görüş ve önerileri bize güç verecektir" şeklinde konuştu. (Mehmet Mikyas-İLKHA)