• DOLAR 32.383
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2410.29
  • ...
Tarihte bugün: 1 Ağustos
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1326: Osmanlı Devleti’nin kurucusu ve ilk sultanı Osman Gazi vefat etti. Osman Gazi 1258’de o zamanlar Anadolu Selçuklu Devleti topraklarında yer alan Söğüt’te doğmuştur. Altı yüzyıl boyunca dünyanın hâkim güçlerinden biri olan olan imparatorluk, onun ismine ithafen adlandırılmıştır. 1299 yılında Anadolu Selçuklu Devleti’nin uçbeyi olmaktan çıkıp bağımsızlığını ilan etmiştir. Moğol istilalarından kaçan Müslümanların, Beyliği’ne sığınması ile siyasi ve askeri gücü artmıştır. Çöküş döneminde olan Antik Roma İmparatorluğu’nun doğu kolunun yerini zamanla Osmanlı İmparatorluğu almıştır. (Osman Gazi vefat etti)

 

1894: Japon İmparatorluğu, Kore için Çin’e savaş açtı. Birinci Çin-Japon Savaşı, Çin Çing Hanedanı ile Meiji dönemi Japon İmparatorluğu arasında, Kore’nin hâkimiyeti üzerine gerçekleşmiştir.  (Japon İmparatorluğu Çin’e savaş açtı)

1944: Üstad Bediüzzaman, Denizli’den Emirdağ’a sürgün edildi. Hayatı sürgün, hapishane ve eziyetlerle geçen Said-i Nursi Hazretleri, bu çile dolu hayatı boyunca çıkmaza ve bataklığa düşmüş yirminci asır insanına reçeteler aradı. Tüm İslam Dünyası’nın halen dahi istifade ettiği ve yol göstericiliğine başvurduğu Risale-i Nur Külliyatı bu çileli hayatın en büyük semeresidir. (Üstad Bediüzzaman Emirdağ’a sürgün edildi)

 

1950: Türkiye NATO’ya başvurdu. Kısa süre içerisinde NATO’ya kabul edilen Türkiye, sadakatinin nişanesi olarak ABD’nin yanında Kore Savaşı’na katılmış ve binlerce kilometre ötede, hiç tanımadığı topraklarda askerlerini feda etmişti. (Türkiye NATO’ya başvurdu)

 

1974: ABD Temsilciler Meclisi’nde, Türkiye’ye yapılan ABD yardımının kesilmesi yönünde karar alındı. Kıbrıs Harekâtı’ndan sonra ABD’nin Türkiye’ye en büyük müttefik olarak verdiği hediye bu olmuştu. Ve Türkiye haklı olduğunu savunduğu davasına rağmen ABD’nin ambargoyu kaldırması için çok dil dökecekti.  (Türkiye’ye yapılan ABD yardımları kesildi)

 

1990: Irak, Kuveyt'i işgal etti ve uzun yıllar sürecek olan Körfez Krizi başlamış oldu. (Irak, Kuveyt'i işgal etti)

 

2008: Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar Beldesi’nde, özel bir vakfa ait üç katlı bir Kur’an Kursu, tüp gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlama sonucu tamamen çöktü. Olayda 18 kız öğrenci vefat etti, 23 kişi de yaralandı. (Kur’an Kursu’nda patlama)

 

2014: Han Yunus’a bağlı Huzaa semtinde birçok evde, işgal askerleri tarafından yakın mesafeden kafasına ateş edilerek katledilen Filistinlilerin cesetleri bulundu. (Huzaa katliamı)

 

2014: İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girdi. İstanbul Sözleşmesi’nde toplumsal yapımızı adeta dinamitleyen, toplum yapımızla dini inançlarımızla örf ve âdetlerimizle taban tabana zıt uygulamalar içeren maddeler olmasına rağmen, maalesef Türkiye sözleşmeyi imzaya açan ilk ülke olmuş, hiçbir itiraz ve şerh konulmadan da sözleşme imzalanmıştır. (İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girdi.)

 

2019: Hollanda'da peçe ve burka yasağı yürürlüğe girdi. Yasağa uymayanlara 150 Euro para cezası verilmesi kararlaştırıldı… sözde uygar Avrupa’da alınan bu karar tepkilere neden oldu… (Hollanda'da peçe ve burka yasağı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir