• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kaliteye emek veren personel ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen 'Kalite Taltif Töreni'nde, üniversitenin kaliteye ulaşma hedefine katkı sağlayan tüm personele başarı belgeleri verildi.


Tören Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törene Mersin Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Suha Aydın'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ile üniversitenin kalite çalışmalarına katkı sunan akademik ve idari personel katıldı.


Törende konuşan Mersin Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, bulunduğu kurumun kalitesini arttırma konusunda çalışanların önünü açmayı asli görevi olarak kabul ettiğini söyledi ve bu çalışmaların olumlu sonuçlarını almış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.


Avrupa Komisyonu tarafından verilen Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve Diploma Eki (DE) Etiketlerini almanın yolunun TSE belgesini almaktan geçtiğini bildiklerini ve buna uygun hareket ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Aydın, AKTS ve DE Etiketlerini alma sürecinde yaşananları aktardı. Etiketleri almanın önemini vurgulayan ve alınmasında emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Aydın, bundan sonraki sürecin daha önemli olduğunu, bu belgeleri muhafaza etmeyi ve çoğaltmayı istediklerini kaydetti.


Açılış konuşmalarının ardından üniversite Kalite Yönetim Sistemi ve Tıp Fakültesi Kalite Yönetim Sistemi'nin uygulanmasında emeği geçenlere, ADEK üyelerine, Avrupa Komisyonunca 2012 yılında üniversitemize verilen AKTS ve DE eki alınmasına katkı sağlayan kişilere, MÜDEK, UTEAK ve TÜRKAK'a akredite edilen birimlerinin çalışmalarında emeği geçenlere, engelsiz kampüs çalışmalarından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan üniversiteye verilen Ulaşılabilirlik Kalite Teşvik Ödülü'ne katkısı bulunan kişilere teşekkür belgeleri, 3-7 Haziran tarihlerinde TSE tarafından verilen Temel Kalite Eğitimi ile Dokümantasyon ve İç Tetkik eğitimine katılan personele ise katılım sertifikaları verildi. (Osman Öksüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir