• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
New York'ta maymun çiçeği alarmı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

New York Valisi Kathy Hochul, maymun çiçeğinin yayılmasının devam etmesi nedeniyle olağanüstü hal ilan ettiklerini açıkladı.

Hochul, "New York eyaletinin maymun çiçeği salgınıyla ilgili son verilerini inceledikten sonra, bu salgınla mücadele çabalarımızı güçlendirmek için Devlet Afet Acil Durumu ilan ediyorum." dedi.

ABD'de tespit edilen her 4 maymun çiçeği vakasından birinin New York eyaletinde olduğunu aktaran Hochul, "Ekibimle birlikte daha fazla aşı tedarik etmek, testleri artırmak ve halkı salgın sırasında nasıl güvende kalacakları konusunda sorumlu bir şekilde eğitmek için gece gündüz çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezin son verilerine göre New York, 1345 vakayla ülke çapında ilk sırayı yer alıyor, onu 799 vakayla Kaliforniya izliyor.

Valilikten yapılan açıklamada, olağanüstü hal kararıyla acil müdahale ekiplerine, eczacılara, ebelere, doktorlara ve kurul onaylı hemşirelere aşı uygulamasına izin verildiği belirtildi.

New York Eyaleti Sağlık Komiserliği, geçtiğimiz  gün maymun çiçeği hastalığını "halk sağlığı için yakın bir tehdit " olarak ilan etmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir