• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
Bilge Der'den Gençlik Eğitimi semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bilge Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Bilge-Der) "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" kapsamında, "Bilgi edinme ve Gençliğin Eğitimi ve Önemi" konulu seminer düzenlendi.

 

Dernek binasında düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarı Mehmet Yavuz, katılımcılara "Bilgi Edinme ve Gençliğin Eğitimi ve Önemi" konulu seminer verdi.

 

Seminere Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Cemal Çoban, bazı STK temsilcileri ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

 

Yoğun ilginin gösterildiği seminerde Doğruhaber Gazetesi Yazarı Mehmet Yavuz, katılımcılara teknolojinin gücü, Müslüman gencin her türlü konulara ve bilgilere donanımlı olması hakkında bilgiler verdi.

 

Yavuz, "İslami gençliğin özellikle şuan yapması gereken en önemli hususlardan biri kendini yetiştirmesi ve donanımlı hale gelmesidir. Bilgi bizler için iki şey açısından gereklidir; birincisi en temel ibadetlerimizi yapabilmek için bizim bilgiye ihtiyacımız var. Bilgi olmadan nasıl ve ne şekil hareket edeceğimizi bilemeyiz ve ibadetlerimizi de yapamayız. Dinimizi öğrenmek zorundayız. Dinimizi yaşayabilmemiz için onu mutlaka bilmemiz gerekir ve o da okumakla sağlanır. İkincisi ise, şuanda bilgi çağında yaşıyoruz. Şuanda küresel güçler dediğimiz yeryüzündeki şeytanlar, bilgiyi elde etmişler. Bilgiyi elde etiklerinden dolayı kaleyi içten fethetmeye çalışıyorlar. Bu bilgiyi teknolojileştirerek bunun üzerinden kültürel savaşı başlatmışlar. Yaklaşık yüz yıla yakındır özellikle Müslüman gençleri ifsat etmeye çalışıyorlar" dedi.

 

"Bizim düşmanlarımızla mücadele edebilmemiz içinde de bilgiye ihtiyacımız var" diyen Yavuz, Peygamberimizin hayat mücadelesi ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi'den verdiği örneklerle konuşmasını sürdürdü. (Yasir Oğuz/Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir