• DOLAR 32.211
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2524.986
  • ...
Bazı etmenler gizli alerjileri tetikliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Yaman

Prof. Dr. Ahmet Akçay; futbol, tenis, kayak, bisiklet, aerobik, jogging gibi egzersiz çeşitlerinin alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini belirtti. Bazı besinlerin tüketilmesinden sonra 2 saat içinde egzersiz yapılması sonrası ciltte hafif kabartı ve kızarıklıklarla başlayabilir. Daha sonrasında ise mide krampları, bulantı, kusma, tansiyon düşüklüğü, nefes darlığı ve astım krizleri gibi farklı şekillerde kendini gösterebilmektedir. Bu durum egzersizin tetiklediği besin alerjisidir.

FARK ETMEDİĞİNİZ BİR TAKI ALERJİNİZ OLABİLİR!

Takı alerjisi ciltte kaşıntı, sulanma, kızarıklık ve benzeri reaksiyonlarla görünür olmaktadır. Akçay, kişinin alerjenlerle temas sürecinde, cilt yüzeyinde daha evvelinde bulunan tahriş olmuş bölgelerin terlemesiyle; kulak memesi, göz kapakları gibi hassas cilt bölgelerinin kuruması ve soyulması gibi etmenlerden kaynaklı olarak alerjinin meydana geliş akışının etkilendiğini belirtmiştir. Spesifik olarak krom, deri ya da nikel içeren aksesuarlar, alerjik tepkimelere neden oluşturabilmektedir.

KAPALI ALAN ALERJİSİ SON ZAMANLARDA ARTTI!

Çoğunlukla büro gibi ofis ortamlarında görülen ve net bir sebebi tanımlanmamış olan hasta bina sendromu hastalığında vücutta; baş dönmesi, baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik, hapşırma, gözlerde sulanma, boğazda kuruluk ve yanma, göğüste sıkışma ve gıcık şeklinde öksürük, ciltte kuruluk, konsantrasyon zorluğu ya da burun kanaması biçiminde gözlemlenebilir.

BESİN ALERJİSİ GİZLİ KALMASIN!

Prof. Dr. Akçay: ‘Çilek, pancar, muz, istiridye, kekik, bal, zencefil, rezene, çikolata ve deniz ürünleri vücutta alerjik reaksiyonlar oluşturma potansiyeline sahip yiyeceklerdir. Gizli besin alerjisi reaksiyonları kişinin vücudunun bazı bölgelerinde kızarıklık, kaşıntı, gözlerde sulanma, karın ağrısı ve kusma gibi semptomlarla kendini gösterir'.

Bu haberler de ilginizi çekebilir