• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Midyat'ta "Biz Çöp Değiliz" Sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat'ta, Budaklı Köyü İlkokulu 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan "Biz Çöp Değiliz" isimli el sanatları sergisi Yeni Mahalle'de bulunan Atatürk Parkı'nda açıldı.


Sınıf öğretmenleri Latife Rında Şahin'in rehberliğinde çalışmalar yapan öğrenciler okulda ve evde kullandıkları atıl durumdaki atık malzemeleri değerlendirdi.


Konuyla ilgili olarak konuşan Şahin, "Toplanan atıklarla yani çöplerle yapılan eserlerle, toprak kaymasından hava kirliliğine, küresel ısınmadan hayvanların korunmasına kadar değişik konularda çocuklarda bilinç oluşturulması hedeflendi. Çocukların ufkunu açmak, bilinçli nesiller yetiştirmek, çevre duyarlılıklarını arttırmak, temiz toplum bilincinin oluşturulması ve atık malzemelerin değerlendirmesi için bu tür çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.


Çocukların atık malzemelere karşı bakış açılarının değiştiğini söyleyen Şahin, "Çocuklar artık herhangi bir objeye büyük bir çoğunluğun baktığı 'Atık malzemedir' gözüyle bakmıyor. Herhangi bir kutuya, vazoya ya da kola kutusuna yeni anlamlar yüklüyor. Yaklaşık bir yıldır atölyede öğrencilerimin yaptığı eserleri tüm Midyatlılarla paylaşmak istedik ve bu amaçla bu sergiyi açtık. Hatta sergide satabildiğimiz ürünlerle de öğrencilerimize çeşitli kitaplar ve soru bankaları almayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.(Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir