• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Çevre temizliğine karşı duyarlılık çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sıcak havalardan bunalan insanlar piknik yapmak ve zaman geçirmek için piknik ve ören yerlerine gidiyorlar. Ancak doğayı koruma konusunda yetersiz olan insanlar, çöplerini doğaya bırakıp geri dönüyorlar.

Bilinçsizce çevreye atılan atıklardan bir kısmı yer altı sularına karışırken, kaba atıklar ise okyanusları, denizleri, gölleri ve akarsuları kirletiyor. İnsanlardaki duyarlılık eksikliği, dünyayı koca bir çöp kutusuna çevirmek üzere. Uluslararası anlaşmalar ve alınan tedbirler de maalesef bunun önüne geçemiyor.

Ülkede yaşanan diğer bir sorun da piknik ve ören yerlerinin kirletilmesi ve parklarda bulunan malzemelerin kırılması, yakılması ve zarar verilmesidir.

Belediye olarak bütün parklarda ve ören yerlerinin temizlik ve bakım hizmetlerini titizlikle yaptıklarını belirten Tuşba İlçe Belediye Başkanı Salih Akman, herkesin piknik, ören yerleri ve parklara sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Çöplerin sağa sola atılmaması gerektiğinin altını çizen Akman, "Çöpler bırakılması gereken yerlere bırakılırsa zaten toplanacaktır. Halkımızın duyarlı olmalarını istiyorum. Parklar, hepimizin malıdır. Herkes gelip bu parklardan faydalanabilir. İnsanlar bugün kullandığı yeri yarın tekrar kullanmak isteyecekler. Yarın geldiklerinde nasıl bulmak istiyorlarsa öyle kullansınlar." (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir