• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gaziantep halkı Şehir Hastanesi’nin bir an önce bitirilmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Temeli 27 Aralık 2013 yılında atılan Şehir Hastanesi’nin bir an önce bitirilip halkın hizmetine sunulması gerektiğini belirten Gaziantep halkı, yapılan çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Yapımı tamamlandığında "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanesi özelliğini taşıyacak" denilerek kamuoyuna lanse edilen Gaziantep Şehir Hastanesi'nin temelini atma töreninde, Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, hastaneyi 3 yılda tamamlayacaklarını açıklamıştı.

Temeli 2013 yılının sonunda atılan ve 3 yılda tamamlanacağı açıklanan Gaziantep Şehir Hastanesi, aradan yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen henüz bitmiş değil.

Yetkililer tarafından 2023'te bitirileceği söylenen ve geçtiğimiz mart ayından bu yana inşaatına tek çivi bile çakılmayan hastanede yaklaşık yüzde 50'lik fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığı belirtilse de hastanenin tamamlanmamasına vatandaşlar büyük tepki gösteriyor.

Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatının bir an önce tamamlanmasını istediklerini belirten vatandaşlar, tamamlanmayan Şehir Hastanesinden dolayı başka şehre tedaviye gitmek zorunda kaldıklarını ve bununda kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

"Hastaneye gitmek ve randevu almak şu an çok sıkıntılıdır"

Muhammed Kartal

İlde bulunan başka hastanelerinden randevu alamadıkları için mağdur olduğunu belirten Muhammed Kartal, Şehir Hastanesi bitirilmediği için çevre illerdeki şehirlere gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kartal, "Hastanelerden randevu alamıyoruz. Randevuları ileri bir tarihe erteliyorlar. Hastaneye gitmek ve randevu almak şu an çok sıkıntılıdır. Şehir Hastanesi faaliyete girerse, doktor sayısı fazla olur. Bu hastanenin açılmasının dört gözle bekliyoruz. Yıllar oldu ama bir türlü hizmete girmiyor. Hastane faaliyete girerse sadece Gaziantep için değil çevre iller de bundan faydalanacaktır. Hastası olduğu zaman uzak şehirlere gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız, artık uzak yerlere gitmek zorunda kalmayacaklar. Her vatandaşın sağlık hizmetini en güzel şekilde alması hakkıdır. Şehir Hastanesi bir an önce faaliyete girerse halkımızın sağlık hizmetinde daha iyi bir seviyeye gelecektir. Gaziantep halkı derin bir nefes alacak ve ileri seviyede daha iyi cihazlarla tedavilerini yapabilecekler." diye belirtti.

Halk otobüsü şoförü olduğunu da belirten Kartal, Şehir Hastanesi’nin faaliyete girmesiyle kendilerine bir ekmek kapısının da açılacağını belirtti.

"Her vatandaşın sağlık hizmetini en güzel bir şekilde alması en tabii hakkıdır"

Uğur Bayraktar

Her vatandaşın sağlık hizmetini en güzel bir şekilde alması gerektiğinin altını çizen Uğur Bayraktar ise, "Şehir Hastanesinin bir an önce bitirilip halkın hizmetine sunulması gerekiyor. Faaliyete girerse daha iyi bir şekilde sağlık hizmeti alacağız. Randevu bulamadığımız zamanlarda en azından Şehir Hastanesine giderek tedavimizi olabileceğiz. 182’yi randevu için aradığımda 1 saat bekletiliyorum. Sonunda bir randevu alamıyorum. İnternet sitesine bakıyorum oradan da randevu alamıyorum. Madem randevu konusunda bir sorun varsa bunun bir çözüme kavuşması gerekiyor. Bugün eğer Şehir Hastanesi faaliyette olsaydı biz rahat bir şekilde randevu alır ve tedavimizi olurduk. Sağlık hizmetini en güzel şekilde almak vatandaş olarak en tabii hakkımızdır." dedi.         

Doktorların hastalara çok kaba davrandığını da sözlerine ekleyen Bayraktar, şöyle konuştu: "Doktorlar hastalara çok kaba davranıyorlar. Yaşadığım bir olayı anlatayım size; raporum vardı ilaç yazmak için doktorun yanına gittim. Doktor git başımdan seninle mi uğraşacağım diyor. Doktorlar hastalara kaba davrandığı için halk hasta olmasına rağmen tedaviye gitmek istemiyor. Geçen gün bir yerde yaralandım. En yakın şehir hastanesine götürmek yerine uzak bir hastaneye götürdüler."

"Şehir Hastanesi tamamlanmadığı için çevre illere gidiyoruz"

Mehmet Şahinsoy

Kentte Şehir Hastanesi olmadığı için hastalarını çevre illerdeki Şehir Hastanelerine götürmek zorunda kaldıklarını ve bunun halkı ciddi anlamda mağdur ettiğini söyleyen Mehmet Şahinsoy ise, yetkililerden bir an önce Şehir Hastanesi’nin tamamlanmasını talep etti.

Şahinsoy, "Bugün Şehir Hastanesi faaliyette olmadığı için birçok vatandaşımız başka şehre hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu hastanenin bir an önce bitirilip halkın hizmetine sunulması gerekiyor. Halkın tedavi ve sağlık hizmetini gerekli bir şekilde alabilmesi için hükümetin gerekli adımları atması gerekiyor. Hastaneye gidip tedavi olacağın zaman daha kendini ifade etmeden seni azarlamaya kalkıyorlar. Bunu bütün vatandaşlarımıza sorun onlarda bu tür sıkıntılarla karşılaştığını söylerler. Bu konuda da sıkıntıların olduğunu söyleyebilirim. Buna biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. Hastalar tedavi olmak için gittiği hastanelerde şifa almaları gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Sağlık hizmetindeki eksiklikten dolayı biz her türlü mağduriyeti yaşıyoruz"

Kentteki diğer hastanelerde randevu bulamadıklarını sözlerine ekleyen Şahinsoy şunları söyledi: "Sağlık hizmetindeki eksiklikten dolayı biz her türlü mağduriyeti yaşıyoruz. Herhangi bir hastaneye gittiğimizde doktor eksikliği olduğu için bizi özel hastanelere yönlendirerek bizi onlara mecbur bırakıyorlar. Mesela bugün yengem özel bir hastanede kanser tedavisi görüyor. Hastanelerde sağlık hizmetinde eksiklik olduğu için hastamı özel hastaneye götürmek zorunda kaldım. Orada günlük 2 bin TL vermek zorunda kalıyorum. Ben asgari ücretle geçinmeye çalışan bir vatandaşım. Acaba aldığım parayı ben özel hastaneye verebilecek miyim?" dedi.

"Şehir Hastanesi faaliyete girerse halkımız sağlık hizmetini daha iyi bir şekilde alır"

Mustafa Bayram

Yetkililerin Şehir Hastanesi’ni tamamlayıp halkın hizmetine sunması gerektiğini ifade eden Mustafa Bayram ise, "Hastamız olduğunda ya Kahramanmaraş’a ya da Adana’ya gitmek zorunda kalıyoruz. Bu konuda ciddi bir mağduriyet yaşıyoruz. Bu hastanenin bir an önce bitirilmesi için bütün yetkililerden istirham ediyoruz. Lütfen bu hastane bitsin ve halkın hizmetine sunulsun. Diğer hastanelerde ya randevuyu çok ileri tarihe ya da sıra olmadığı için hiç randevu vermiyorlar. Fakat Şehir Hastanesi olursa gerçekten de halkımız daha iyi bir şekilde tedavi olurlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir