• DOLAR 34.267
  • EURO 37.654
  • ALTIN 2916.427
  • ...
Kürtlerin Soysuzlaşması İçin Politikalar Yürütüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 ANKARA - Doğu- Batı Kardeşlik Platformu`nun Ankara buluşması yoğun bir çalışma temposuyla sürüyor. 42 Sivil Toplum Kuruluşunun temsilcisi ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı buluşmanın yarın açıklanacak sonuç bildirgesiyle sona ermesi bekleniyor.

 

STK temsilcileri, "Adalet, Özgürlük ve Kardeşlik Temelinde Kürt Sorununa Çözüm Önerileri" konulu çalıştayda konuşmalar yapılıyor. Çalıştayda Batman Mustazaf Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens, bir konuşma yaptı.

 

Batman`daki Hak ve Özgürlükler Platformu`na üye olan STK`ların selamlarını ileterek, konuşmasına başlayan Cens, "Adalet, Özgürlük ve Kardeşlik Temelinde Kürt Sorununa Çözüm Önerileri" çalıştayına önem verdikleri için burada olduklarını söyledi. Mustazaf Der olarak "Kürt sorunu ve Çözüm Önerilerimiz" konulu bir dosya hazırladıklarını ifade eden Cens, bu dosyayı çoğaltıp, dağıtacaklarını söyledi.

 

Cens sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürt meselesine değinildi, ama birçok önemli konuya değinilmedi. Cumhuriyet ilk yıllarından beri Kürtleri soysuzlaştırma politikası yürütülüyor. Bu politika ile medreselerimiz kapatıldı, ahlaksızlık yaygınlaştırıldı, içkili mekanlar çoğaltıldı, bacımızın örtüsü ayaklar altına alındı. Bizim için önemli konulardan biri de tesettürdür, Kur`an Kurslarındaki yaş sınırıdır. Geçen yıl kızlarımız başörtülü olarak okula gittiği için provokatörlük ile suçlandık ve hiç biriniz bize sahip çıkmadınız. Acaba bu hicap ayetleri sadece bize mi indi… Biz örtüden hicabı anlıyoruz ve sonuna kadar kızlarımız ve bacılarımızın arkasındayız."

 

Çalıştay, diğer katılımcı STK temsilcilerinin konuşmasıyla devam ediyor…

 

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir