• DOLAR 32.363
  • EURO 34.677
  • ALTIN 2394.101
  • ...

Dün Merkez Bankasının faiz kararını sabit bırakması sonrası, dolardaki yükseliş hızlanırken yatırımcılar harekete geçti.

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcı için keşke dedirtecek tahmin geldi.

Emtilarda baskılanmanın olduğunu söyleyen İslam Memiş, mevsimsel etkilerden dolayı enflasyonun da zor geçeceğini belirtti.

Değer kaybeden altının yıl sonunda 2 bin dolar seviyelerini görebileceğini ifade eden Memiş, dolar ve altın arasında kalanlar için en güvenli limanı söyledi.

ALTIN YIL SONUNA DOĞRU ARTABİLİR
Altın'ın pozitif yönde etkilenmeye devam edeceğini belirten Memiş, "Altın güvenli liman olmaya da devam edecektir Bu da en fazla dolar karşısında değer kaybeden altının tekrar yıl sonuna doğru 2 bin dolar seviyesine doğru ataklar gerçekleştirmesine neden olabilir." ifadelerini kullandı.

ENFLASYON SÜRECİ AĞIRLAŞACAK
"Mevsimsel etkiden dolayı yatay bir süreç olabilir ama enflasyonla mücadele çok kolay olmayacak gibi görünüyor. Her ne kadar faiz artırım süreçleri devam etse de FED yine bu para politikasındaki sıkılaştırmadan dolayı enflasyonun önüne çok da geçemeyebilir."

DOLAR KAYBETTİRECEK
Piyasalarda dolar alın gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Memiş,  "Halbuki 2023’e geldiğimizde ters bir rüzgar göreceğiz. 2022’de agresif faiz artırımı yapan Fed’in 2023’te agresif bir faiz indirimine gideceğini göreceğiz. Doların gerçek değeri bu değildir; yatırımcıya en fazla kaybettirecek paradır. Dolar 100 seviyesinin altında olmak zorundadır. Euro’nun getirisi daha fazla. Öyle bir illüzyon yapıyorlar ki bütün dünyadaki insanları korkutarak dolara yönlendirmeye çalışıyorlar, buna Rusya karşı çıktı. Doların sonu iyi gözükmüyor." dedi.