Ne ülke ama..!
Ekonomik kriz bizi o kadar meşgul ediyor ki etrafımızda olup biten ahlaki yozlaşmanın dahi farkına varamıyoruz. Devletin kadrolarında bulunan insanların yozlaştığını bile göremez olduk.
Doğruhaber/Yorum: Hasan Gündüz
Ekonomik kriz bizi o kadar meşgul ediyor ki etrafımızda olup biten ahlaki yozlaşmanın dahi farkına varamıyoruz. Devletin kadrolarında bulunan insanların yozlaştığını bile göremez olduk.
Sarhoş olarak kaza yapan kaymakam 13 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olduğu halde konuşma ve tartışma konusu yapılmadı.
Adalet dağıtıcıları suç örgütü lideri çıktı!
Adana’da Terör Suçları Soruşturma Bürosu görevlisi olan savcının uyuşturucu baronu çıkması bile artık şaşırtmıyor. Bu savcının verdiği kararları bile incelemeye almayacaklar. Öyle ya mahkemeler özgürdür. Kimse onlara karışamaz tabi kendilerine dokunulmağı müddetçe…
Uyuşturucu kuryesi polisler!
Devletin savcısından uyuşturucu baronu olursa onun altındaki polislerden kurye de olur başka suç üyeleri de olur.
Bu haberleri daha çok Latin Amerika ülkelerine has bir şeymiş gibi duyardık. “Gelişmemiş, geri kalmış, aç insanların ülkesi” deyip normal görürdük. Devletin boşluğunu dolduran çetelerin varlığı Latin Amerika’yı yönetiyor” deyip gülüp geçerdik. Boşuna dememişler “Gülme komşuna gelir başına” bizde de oldu. Uyuşturucu baronu savcı çıktı. Şaşırdık mı hayır.
Bize ne oldu?
Sahi bize ne oldu? Ne ara bu kadar yozlaştık, ahlaki değerlerimizi üç kuruşa satar olduk? Ekonomi kriz gerçekten de o kadar kötü mü? Açlıkla mı boğuşuyoruz?
“Aç yaşarım, ama onursuz yaşayamam” diyen bir nesilden nasıl bir nesle geldiğimizi hala görmeyecek miyiz?
Gün gelir ekonomi treni bir şekilde rayına oturur, Peki ya kaybolan ahlaki değerlerimiz de tekrar geri gelir mi? hiç zannetmiyorum. Ahlaki çöküntü bir bina değil ki çöktü mü onun yerine yenisini yapasın. Ahlaki çöküntü bir felaket ve kıyamettir. Ahlak çöktü mü yok olursun, perişan olursun.
Yozlaşma kamuda başlar!
Ahlaki yozlaşmanın ilk yaşandığı yer genelde kamu kuruluşları olur. Başta gizlidir. Daha sonra toplumda görülmeye başlanan ahlaki çöküntü topluma sirayet edince kamu kuruluşundaki gizli çöküntü açığa çıkar. Toplumda meydana gelen ahlaki çöküntünün ne denli büyük olduğunu görmek için kamu kuruluşundaki insanların işledikleri suçlara bakmak yeterlidir. Sarhoş ve katil kaymakam, uyuşturucu baronu savcı, uyuşturucu kuryesi polisler… ne devlet ama…