• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Müslüman Kadınların Mücadelesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Örtü sadece kadınlar için değil erkekler için de bir zorunluluktur. Örtünün şekli kadınlar için olduğu kadar erkekler için de önemlidir. Kadınlar için elbisenin beden hatlarını göstermeyecek derecede geniş ve bol olması gerekirken, erkeklerin de sade, Müslüman kişiliğe uygun bir şekilde giyinmeleri gerekir.

Örtünün Müslümanlar için taşıdığı önem, Allah Teala’nın Kur’an’da kadınların örtünmesi ile ilgili yaptığı vurgu, günümüz dünyasında Müslüman kadının örtüsüne gösterilen tepkiler, beşeri sistemlerin Allah’ın emirlerini bir tarafa bırakıp zevklerine göre çıkardıkları ölçüleri dayatarak Müslüman kadınları bunlara zorlama çabaları Müslüman kadının örtüsünü çok daha önemli hale getirmektedir.

Örtü öncelikle Allah Teala emrettiği için önemlidir. Müslümanlara darbe vurma çabalarındaki İslam düşmanları hiçbir ahlakı ölçüyü gözetmezken Müslümanları örtüyle vurmaya çalışmaktadırlar. Örtüyle kadınların hapsedildiğini ve özgürlüklerinin kısıtlandığını ileri sürerek oklarını doğrudan İslami örtüye doğru ateşlemektedirler. Müslüman kadınların örtüsüne karşı verilen psikolojik savaşın yaygınlığı ve bu alandaki ölçüsüz propagandalar İslam’la hiçbir sorunu olmayan kesimlerin etkilenmesine ve örtüye karşı tepkisel bir tutum içine girmelerine yol açmaktadır.

Kim nasıl düşünürse düşünsün, Müslüman kadınlar hiçbir zaman örtüyü siyasi bir simge olarak kullanmazlar. Hiçbir Müslüman kadın yazın kavurucu sıcağında siyasi çıkarları için bedenini örtme gibi bir çabaya yeltenmez. Zaten bunun getireceği hiçbir siyasi getiri yok ki böyle bir şeye yeltensin. Ancak Allah Teala’nın emri söz konusu olunca durum değişir. Ne saldırganların yığınca okları, ne yazların kızgın güneşleri, ne de okul ve işyerlerinde getirilen yasaklar Müslüman kadının örtüsüne engel olabilir. Müslüman kadın için önemli olan Allah’ın emridir. Başkalarının emirleri, yasakları, engellemeleri ve tehditleri Allah’ın emrinin yanında hiçbir önem taşımaz.

Örtünün kimlik haline geldiği, kadının irade, onur ve şahsiyetini yansıttığı günümüzde Müslüman kadınların bedenlerini örten hicap aynı zamanda insanları Allah’a kulluğa davet eden bir çağrı, emr-i bil ma’ruf ve nehy-i anil münker vazifesi gören bir tebliğ, İslam düşmanlarının engellemelerine rağmen ne pahasına olursa olsun Allah’ın emirlerini yerine getirmek için gösterilen çabaların ve yolu sadece Allah Teala’nın tayin edebileceğini anlatan adımların atıldığı onurlu bir yürüyüştür aynı zamanda. Kısaca Müslüman kadınlar Allah Teala’nın emrettiği şekilde örtününce kulluk görevlerini yerine getirmekle birlikte çok daha büyük işlere imza atmaktadırlar.

Örtü, Müslümanca yaşamak isteyen, hayatlarında Allah Teala’nın emir ve nehiyleri için bir değer biçen, attıkları adımlarda Allah’ın hoşnutluğunu ölçü olarak kabul eden insanlar için hayatın ayrılmaz bir parçasıdır.

Bugün Müslüman kadınlar ahlak, iffet ve örtüleriyle erkeklerden daha fazla iş yapabilme, toplumun ıslahı ve İslami kimliğe dönüşü için daha yoğun ve etkili faaliyetlerde bulunma imkânlarına sahiptirler. Müslüman kadınların faaliyetleri toplumda daha kalıcı ve etkin neticelere yol açabilir. Kardeşlerimizin başlattığı örtü kampanyasındaki seminer, konferans ve benzeri etkinliklerin etkisi yoğun olsa da, insanları bir hakikate yönlendirse de unutulmamalıdır ki hiçbir çaba insanlarla birebir ilgilenme kadar etkili ve müspet sonuçlar doğuramaz.

Toplum Müslüman olduğundan, kadınların genelde İslam’la sorunları yoktur. Ancak örtü konusunda ciddi gevşemelerin olduğu, örtünün bazı kesimlerin programlı çabaları sonucunda ciddi şekilde sıradanlaştığı bir ortamla karşı karşıyayız. İşte böyle bir ortamda örtüye yeniden sahip çıkma ve yaygınlaştırma çabalarında sorumluluğunun büyüğü Müslüman kadınların sırtındayken, onların uğraşılarında alacakları etkin sonuçlar yukarıda bahsedildiği gibi insanlarla birebir ilgilenmekle elde edilebilir. İslami örtünün yaygınlaşmasını isteyen ve bu alanda çabalamayı arzulayan bacılardan her biri birebir beş bacıyla ilgilense, bir yıl içinde her birinin vasıtasıyla beş bacı İslami örtüye bürünse, bir yıllık bir zaman içerisinde kâmil anlamda örtülü olan bacıların sayılarının beş kat arttığı görünecek. Bu şekildeki yoğun ve bereketli çabalar toplumda birkaç yıl içinde büyük değişimlerin meydana gelmesine ve örtünün yoğun bir şekilde yaygınlaşmasına yol olacak.

Bu, büyük ve hayırlı bir yarıştır. Bunu yürütebilecek ruh, azim ve birikime sahip çok sayıda bacımız bulunmaktadır. Samimi ve ihlaslı çabalar ve insanlarla birebir ilgilenmeler neticesinde kısa sürede büyük adımlar atılacağı muhakkaktır. Sistemli ve programlı bir şekilde işe başlayıp, bacılar farklı alanlarda çalışmak için görevlendirilmeli. Bunun için bir yıllık bir zaman birimi hedef alınarak, bir yılın sonunda ulaşılan neticeler masaya yatırılıp birebir irdelenerek başarılı ve başarısız noktalar ortaya konulmalı, elde edilen sonuçlarla bir sonraki yılın programı için harekete geçilmelidir. Bir yıllık tecrübe neticesinde bir sonraki yıl için daha kapsamlı ve başarı getirecek programlar uygulansa, çalışmalar her geçen gün daha bereketli ve daha mümbit sonuçlar doğuracak.

Bacıların samimi ve ihlaslı çabaları sonucunda İslami örtü yeniden yaygınlık kazanacak. Müslüman kadınlar daha güçlü bir iradeyle yasakların ve yasakçıların önünde durabilecek. Çiğnenen haklarını almak için daha güçlü söylem ve eylemler ortaya koyup daha güçlü ses çıkarabilecekler. Öyleyse bu hayırlı yarışmaya ve bu hayırlı yürüyüşe katılmak için harekete geçme zamanı değil mi?

Nevvab Yıldız / Hürseda Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir