• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
SBS heyecanı bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavı sona erdi. Saat 09.30'dan itibaren sınav salonlarına alınan öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlendi. Bir milyon kişinin katıldığı SBS'ye giren öğrencilerin çoğunluğu soruların kolay olduğunu dile getirdi.

 

Görüşlerini aldığımız öğrenci velileri, heyecanlı olduklarını ifade ederken, kimisi de sınav sistemi ve eğitim-öğretim sisteminin yanlış olduğunu dile getirdi.

 

Torununun sınava girdiğini söyleyen Şefika Aksakal, "Bu zamanda her şey para olmuş. Parası olan çocuğunu özel okula gönderiyor ya da dershaneye gönderiyor çocukları da kazanıyor" dedi.

 

"Eğitim sistemi adaletsiz"
Adaletsiz bir sınav olduğunu ifade eden velilerden Mustafa Akbulut, "Bazılarının çocukları özel okullarda özel eğitim alırken, devlet okulunda, kısıtlı imkanlarla okuyan benim çocuğumla aynı sınava giriyor, aynı soruları çözüyor. Benim çocuğumun yüzde 50 kazanma şansı varken diğerinin yüzde 100 kazanma şansı var. Bu ne kadar adaletli olabilir" şeklinde sitem etti.

 

Bölgedeki eğitim imkanlarının kısıtlı olduğunu vurgulayan Akbulut, "Devlet okullarında eğitim öğretim bir yana yeteri kadar oturabilecek sıra ve masa bile yok. Batıyla bizim bölge arasında da dağlar kadar fark var. Batıda fen laboratuarları var, bilgisayarları var. Bizim bölgenin hangi devlet okulunda bilgisayar veya fen laboratuarı var" bölgeler arasındaki adaletsizliğin sona erdirilmesini istedi.

 

"Sorular basitti"
Sınava giren öğrencilerin çoğu ise, "Zor bekliyorduk ama basitti. İnşaallah güzel bir yer kazanırız" şeklinde konuştular. Kimisi de sınavın basit olduğunu fakat matematik sorularının zor olduğunu ifade etti.

 

Batman'da sınava giren öğrencilerden İsmail Karadeniz de, "Sorular genellikle 2010-2011-2012 sorularına benziyorlardı. Sınavda Türkçe'de paragraf uzunluğu olduğu için zamanımız yetmedi elimizden geleni yaptık başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

 

Öğrenci velisi olan Abdullah Aksoy ise, "Oğlumun başarısı için gereken tüm imkânlarımızı kullandık ve öğrenci velisi olarak oğlumun başarılı olacağına inanıyorum. Tüm öğrencilerimize yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dilerim öğrencilerimizin başarılı bir dönem geçirmelerini temenni ederim" şeklinde konuştu dedi.

 

M. Emin Kayra adlı öğrenci de, "Sorularımız zordu ama zevkli ve güzel bir sınav oldu. Ben ve arkadaşlarımın bu sınavdan başarılı bir derece çıkaracağımıza inanıyorum" dedi. (Hüseyin Yalçın, Hüseyin Asana Cevher Ekinci, Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir