• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Halktan sağlıkçılara yapılan saldırılara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet arttı. En son Konya Şehir Hastanesinde Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya görevi başında öldürüldü. Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddet olaylarına tepki gösteren halk, saldırganlara caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini ifade etti.

Vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasının da sağlığının korunmasının da devletin asli vazifelerinden olduğunu aktaran Ankaralılar, devletin bu yükümlülüğü yerine getirmek için her türlü tedbiri almasını, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin mutlaka sağlanmasını istedi.

 

Sağlık konusunun siyasi çıkarlara malzeme edilmemesini ve hastaların kesinlikle mağdur edilmemesini vurgulayan halk, sağlık çalışanlarının ağır ve yoğun çalışma şartlarına karşılık ücretlerinin mutlaka düzeltilmesi gerektiği belirtti.

“Biz sağlıkçılara canımızı emanet ediyoruz”

Mine Uyanık

Sağlıkçılara yapılanları şiddeti kınadığını belirterek konuşan Mine Uyanık, “Sağlıkçılar bizlerin sağlığı için uğraşırken ve gecelerini gündüzlerine katarken onlara şiddet uygulanması çok kötü bir durum. Biz onlara canımızı emanet ediyoruz. Onlar da bizim için tabiri caizse uyumuyorlar. Gece uykularından kalkıp geliyorlar bizim sağlığımız için. Onlara saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.  

“Gariban insanlar hep eziliyor bu sağlık çalışanı veya hasta da olsa”

Uzay Beran

Sağlık konusunun siyasi çıkarlara alet edilmemesi ve halkın mağdur edilmemesi gerektiğini belirten Uzay Beran, “İnsanların canını kurtarmaya, sorunlarını çözmeye geliyorsun ve bunun için bir görev ediniyorsun. Zaten ülkede hiçbir şeyin maddi değeri yok. Aldığın para, para değil ve bunun üstüne dayak ve küfür yiyorsun. Artık olaylar o kadar pisleşti ki insanların da sabrı kalmadı. İnsanın değeri yok. Sen bir hasta yakını oluyorsun ve o insanı yani sağlık çalışanını sanki bir köle gibi görüyorsun. İnsan değilmiş de sanki bir robot gibi davranıyorsun. Onlar senin için bir çaba gösterirken sen buna ters tepki veriyorsun. Bazı sağlık çalışanları da tam tersine hani bazı şeyleri hak etmediğini düşünüyorum. Küfür ve şiddete hayır ama hastaneye geldiğinde hiç ilgilenmedikleri ve çok kötü davrandıkları oluyor. Sanki hastaya ona muhtaç olduğu için bir ezik ve küçük görme ama özel hastanelerde böyle olmuyor. Çünkü bir şeylere para verip ya da şikâyet edemeyecek insanlar cahil toplumu görünce insanları eziyorlar. Bu kesinlikle sağlık çalışanlarına da özel oluyor. Kesinlikle durumu ve maddiyatı kötü olan, bir şey görmemiş ve hayatında yaşamamış gariban insanlar hep eziliyor. Bu sağlık çalışanı olsa da hasta olsa da.” ifadelerine yer verdi.

“Önüne gelen sağlık çalışanlarını dövüyor”

Turan Özdemir

Sağlık çalışanlarına gereken değerin verilmesi gerektiğini söyleyen Turan Özdemir, “Sağlık çalışanlarına yapılanları kınıyoruz. Onlara saygı göstermeliyiz. Yıllarca bizim pandemi döneminde alkışladığımız insanlardı. Ne oldu da şiddet uygulamaya başladık? İnsanların bu sabırsızlığı ve öfkesi ne? Ben bunu anlamıyorum. Sağlıkçılara yapılan tamamen bir şiddet. Her gün bir doktor veya hemşirenin öldürülüp yaralanmasını bekliyorlar. Bir yasa çıkacak ve 10 yıl ceza alacak. Hiç düşünmemek şartıyla. Belki bu ceza caydırıcı olur. Önüne gelen sağlık çalışanlarını dövüyor. Elini kolunu sallayarak geziyor. Sağlık çalışanları da 18-20 saat nöbet tutuyor. Yazık günah bunlara. Gerçekten minnettarız onlara.” şeklinde konuştu.  

“Özellikle yaralama varsa kesinlikle tutuklama olmalı”

Ali Açıkgöz

Şiddet uygulayanlara caydırıcı yasaların yürürlüğe koyulması gerektiğini ifade eden Ali Açıkgöz, şunları aktardı:

“Kanun da çıktı ama adam vuruyor ve bıçaklıyor, hâkim diyor ki bilmem ne sebepten serbest. Tabi ben de giderim döverim yarın. Bir kere bir tutuklama gelmeli. Yaralamış hâkim serbest bırakmış. Kanunun ne anlamı var? Bu kanun uygulansın. Eğer yaralamışsa kesinlikle tutuklama olmalı. 'O an da sinirliydim de falan da' hepimiz sinirliyiz ülkenin durumu malum. Ben saldırıyım mı birine? Yapılacak şey özellikle yaralama varsa kesinlikle tutuklama olmalı.”

“Sağlık çalışanları ücretlerinden memnun değil acısını hastalardan çıkarıyorlar”

Kamil Koçak

Bazı sağlık çalışanlarının vatandaşları şiddete yönlendirdiğini dile getiren Kamil Koçak, "Sağlık çalışanları ücretlerinden memnun değil acısını hastalardan çıkarıyorlar. İlgi ve alakaları bence iyi değil. Kendim gazeteciyim kendim gözlemledim ve yaşadım. Biraz kendilerini düzeltsinler. Mesela bu 112 servisinde çalışanların görevlerini tam yerine getirdiklerini zannetmiyorum. Zamanında olay yerine intikal etmiyorlar. Bunları kendim yaşadım." dedi.

“Sağlık çalışanlara da sesleniyorum: ‘basit kişilerle muhatap olmaları gerekmez’”

Sağlık çalışanlarına sevgi ve saygılarının sonsuz olduğunu belirten Aynur Barut, "Onların sonuna kadar yanındayız. Bir lokma ekmeğimiz olsa bile onlar için harcamak zorundayız. Çünkü sağlığımız onlardan sorulur. Evvel Allah sonra sağlıkçılarımız. Sağlık çalışanlara da sesleniyorum. Basit kişilerle muhatap olmaları gerekmez. Çünkü laf anlamıyorlar. Odalarından çıkmasınlar. Bizim sağlıkçılara ihtiyacımız var. Onların bize yoktur. Bir anne ve baba onları yetiştirene kadar tükeniyorlar. Türkiye'nin her köşesinde köyünde ve kentinde bizim için çalışıyorlar. Niçin onlara karşı koyalım?" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir