• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bingöl Belediyesi toplu taşımacıların rayiç taleplerini erteledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde şehir içi toplu taşıma hizmeti sağlayan ‘Bingöl S.S. 18 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’nin almış olduğu 1 günlük grev kararına ilişkin açıklama yapma gereği duyulmuştur." denildi.

"Tüm imkânlarımızla halkımızın yanındayız ve ücretsiz servislerimiz devam etmektedir"

Yapılan açıklamada, "Akaryakıt fiyatlarındaki artış ve yakıt desteği gerekçe gösterilerek alınan grev kararından vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için tüm imkânlar seferber edilmiştir. Belediyemize ait tüm araçlar ile kamu kurum kuruluşlarımızın desteğiyle, çarşı ve merkezi ile tüm mahallerimizde ücretsiz ulaşım desteği sağlanmıştır. Özellikle hasta ve yaşlılarımız için özel ekipler oluşturulmuş, acil durumdaki hasta ve yakınları hastane kapılarına; yaşlılarımız ise gidecekleri adreslere ulaştırılmaktadır." denildi.

"Pandemi sürecinde gerekli desteği verdik"

Rayiç bedelleri konusunda ise yapılan açıklamada," Pandemi süreciyle birlikte ülkemiz ve dünya çapında başlayan akaryakıt zamları sonrası ilimizde şehir içi toplu taşıma hizmeti sağlayan özel halk otobüslerine vatandaşlarımızın da mağdur edilmeyeceği seviyelerde rayiçler verilmiştir. Bu kapsamda; Mayıs 2019, Ocak 2021, Ocak 2022, Nisan 2022 tarihlerinde belediye meclisimiz tarafından rayiçler belirlenmiştir. Son olarak, akaryakıt fiyatları ilimizde litre başına 30 TL’ye ulaşmışken komisyonumuz tarafından çalışma başlatılmış, süreç devam ederken akaryakıt fiyatlarında indirim yapılmış ve ilimizde litre fiyatı 25 TL bandına kadar düşmüştür. Akaryakıt fiyatlarındaki indirimin devam edebileceği olasılığı oluştuğundan; süreci takip etmek, vatandaşlarımız nezdinde oluşabilecek mağduriyetleri önlemek ve sağlıklı bir şekilde karar alabilmek için komisyon çalışmalarına ara verilmiş, rayiç talepleri ertelenmiştir. Bu çerçevede kooperatif yetkilerine karar bildirilmiş, yeni bir komisyon çalışmasının ve rayiç belirlemenin ancak sürece bağlı olarak yapılabileceği ifade edilmiştir. Ancak süreç devam ederken kooperatif yetkilileri kendi bünyelerinde grev kararı almışladır." denildi.

"Belediye rayiç vermiyor açıklamaları eksik ve asılsızdır"

Kooperatifin akaryakıt beklentisi hususunda ise yapılan açıklamada, "Akaryakıt fiyatlarındaki artış ve oynaklıkla birlikte ulaşım sektöründe yaşanan krize bir nebze de çözüm üretmek, vatandaşlarımızı zamlara karşı korumak, rayiç belirlemek yerine sorumluluğumuz olmamasına rağmen özel halk otobüslerine yakıt desteği sağlamak fikri hâsıl olmuştur. Bu kapsamda; Nisan 2022 ve Haziran 2022 dönemlerinde 80 araçtan oluşan kooperatif filosuna, araç başına 260 litre akaryakıt desteği sağlanmıştır. Belirlenen dönemde kooperatife toplamda 676 Bin TL akaryakıt desteği sunulmuştur. Bu çerçevede; kooperatif tarafından yapılan ‘belediye yakıt desteği sağlamıyor’ söylemleri manidardır. Yine ‘Belediye rayiç vermiyor’ açıklamaları eksik ve asılsızdır. Bingöl Belediyesi olarak süreci şeffaf bir şekilde takip ediyor gerek vatandaşlarımızı gerekse kooperatif esnafını gelen zamlardan korumak için gayretle çalışıyoruz. Şunun bilinmesini isteriz ki önceliğimiz her zaman vatandaşlarımız olmuştur, nitekim öyle de olacaktır. Grev sürdüğü müddetçe tüm imkânlarımızı seferber edebileceğimizi ve vatandaşlarımızı ücretsiz bir şekilde taşımaya devam edeceğimiz bilgisini kamuoyuna saygıyla sunarız." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir