• DOLAR 34.264
  • EURO 37.602
  • ALTIN 2927.067
  • ...

Altın ve dolardaki fiyat hareketliliğini değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Ekran fiyatının piyasalarda geçerliliği yok" uyarısında bulundu.

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Gram altında alım seviyesi ne? İşte İslam Memiş'in dikkat çeken açıklamaları...

"Kurban Bayramı tatili dolayısıyla geçen haftayı sakin geçirmiştik. Haftanın ilk işlem gününe küresel piyasalar hareketli başladı. Tepki alımlarının olduğunu, yeşillerin ön planda kaldığını gözlemliyoruz. Bugün; Kabine toplantısı, tarım üretici fiyatları, hazine bütçe dengesi verilerini takip edeceğiz."

"Günlük ve haftalık bazda yine geniş bant aralığında dalgalanan bir piyasayı takip edeceğiz. Bugünün açılış rakamları ve takip edeceğimiz teknik seviyeler: Dolar/TL kuru: 17,44 lira seviyesinden haftaya başlayan dolar/TL kurunda 17,17,28-17,46 lira aralığını takip edeceğim. EUR/USD paritesinin zayıf olması, dolar/TL kurunu destekliyor."

"Euro/TL kuru: 17,60 lira seviyesinden haftaya başlayan Euro/TL kurunda bugün 17,45-17,64 lira aralığını takip edeceğim. Eur/Usd paritesi eşitlendiğinden dolayı hemen hemen aynı seviyeleri takip edebileceğimizi söyleyebilirim." 

BU BANT ARALIĞINA DİKKAT

"EUR/USD paritesi: Temmuz ayının en çok çok konuşulan, en fazla piyasa yarasına neden olan parite, yatay seyirde haftaya başladı. 1,008 seviyesinde dar bant aralığına sıkışan bir parite var karşımızda. 1,000-1,010 aralığını takip edeceğim."

"Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) hayat öpücüğü gelmeden (faiz artışı) hayat belirtisi göstermez."

  KARAR