• DOLAR 32.718
  • EURO 35.442
  • ALTIN 2502.072
  • ...
Ev yangınlarının sebepleri ve yapmamız gerekenler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kimi zaman dikkatsizlikten, kimi zaman bir çocuğun yakıcı bir madde ile oynamasından, kimi zaman elektrikli ev aletlerinin patlaması ve elektrik kontağından dolayı evlerde yangın çıkmakta ve bu yangınlar mal ve can kayıplarına neden olmaktadır.

Konu hakkında konuşan Siirt İtfaiye Müdürü Mizbah Yılmaz, bir evde yangın konusunda alınabilecek tedbirler konusunda tavsiyelerde bulundu.

Oturma odasında çıkan küçük bir kıvılcımın birkaç dakika içinde söndürülemez boyutta bir yangına sebep olabileceğini belirten Yılmaz, "Ev yangınları, genelde ihmal ve unutkanlık sonucu ortaya çıkar ve ev yangınlarını önlemenin en kolay yolu yangına sebep olabilecek kaynakları ortadan kaldırmak veya kontrol altına almaktır." dedi.

"Hiçbir vakit kaybetmeden evi tahliye edip güvenli bir bölgede itfaiyeyi beklemelisiniz"

Müdahale edip söndüremediğiniz veya hiç müdahale edemediğiniz yangınlarda yapılacak en doğru hamlenin elektrik sigortasını indirmek olduğunu ifade eden Yılmaz, "Yangının çıktığı odanın kapısını ıslak bir battaniye ile kapatıp yangını hapsetmek ve 112’ye haber vermektir. Daha sonra hiçbir vakit kaybetmeden evi tahliye edip güvenli bir bölgede itfaiyeyi beklemelisiniz. Bu sırada mümkünse elektrik ve gazı kesmeyi de unutmayın." ifadelerini kullandı.

"Evi tek etmeden önce alınması gereken önlemler"

Bir misafirliğe veya evi terk etmeden önce alınması gereken önlemler hakkında bilgi veren Yılmaz, "Öncelikle elektrik fişlerini kontrol etmelisiniz. Fırın ve doğalgazı da kontrol edip fırının üzerinde yemeğiniz varsa kapatmalısınız. Bunlar çok önemli." dedi.

Özellikle vatandaşların ev adreslerini verdikleri sırada doğru adresin verilmesinin zaman kaybını önlemek açısından hayati önem taşıdığına dikkat çeken Yılmaz, "Yangının ihbarı verildiği zaman mutlaka doğru bir adres vermelisiniz. Yanlış adres verilmesi durumunda büyük bir zaman kaybı yaşarız. Ve 2 dakikada ulaşmamız gereken yere 4 dakikada ulaşırız. Bu noktada adres verilirken eve yakın bir fırın, bakkal veya cami belirtiklerinde daha seri bir şekilde yangına müdahale edebiliriz." şeklinde tavsiyede bulundu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir