• DOLAR 32.531
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2437.252
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin İran'da Ukrayna'nın tahılını görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Putin'in yardımcısı Yuri Ushakov, gazetecilere İran-Türkiye-Rusya liderlerinin yarın Tahran'da yapacağı Suriye konulu zirve hakkında açıklamalarda bulundu.

Uskakov, "Ukrayna'nın tahıl ihracatı Erdoğan ile görüşülecek. Hali hazırda bu konu üzerinde çalışıyoruz. Ukrayna'nın tahıl ihracatını kolaylaştırmak için halihazırda çabalarımız devam ediyor." dedi. 

Ukrayna tahıl ihracatı -çalışmaların çok aktif bir şekilde yürütüldüğünü belirten Uskakov, 13 Temmuz'da Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM temsilcilerinin katılımıyla İstanbul'da hububat konulu ilk dörtlü toplantının yapıldığını hatırlattı.

Uskakov, "Toplantıda yasal çerçeveyi ve genel prosedürü belirleyecek ortak bir belge hazırlama konusunda anlaştılar. Ukrayna limanlarından tahıl ihracatı için İstanbul'da ortak bir koordinasyon merkezi açılması kararlaştırıldı. Bu yolda çalışmaya devam etmeye hazırız ve bu çalışma devam edecek." ifadelerini kullandı. 

Uskakov, ayrıca zirvenin ardından 3 liderin ortak bir bildiri yayımlayacağını, bildirinin taslak halinin hazırlandığını ve liderler tarafından kabulünün beklendiğini kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir