• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kur`an Öğreniminde Yaş Sınırlaması İçin Teklif
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 HABER MRK - TRT Haber kanalının canlı yayınına katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kur`an kurslarına getirilen yaş sınırlamasının ma`şeri vicdanda kabul görmediğini vurguladı.

Bu yasağın hukuka aykırı olduğunu tespit edebilmek için hukukçu olmaya gerek olmadığını belirten Başkan Görmez, "Anayasanın 24. Maddesini hangi vatandaşımız okusa bu yasağın hiç bir anlamı olmadığı ortaya çıkar. Biz en kısa zamanda bu konuda bir düzenleme yapılacağını ümit ediyoruz" dedi. 
Başkanlık olarak zor durumda kaldıklarını ifade eden Görmez, "Annesi-babası 10 yaşında çocuğunu bize getiriyor. Bir din görevlisi `Çocuğunuzu alamayız` diye nasıl söylesin? Arkadaşlarımız şunu yapıyorlar açık söyleyeyim: Gelen çocuklarımızı resmi olarak kursa kaydını yaptırmıyoruz ancak biz hoca olarak cemaatimize niye geldin diye de soramayız. Camiye giremezsin diyemeyiz…

 

Kur`an kurslarına gelen çocuklarımızı resmi kursiyer olarak kaydedemeyiz ancak misafir olarak başımızın üstünde yerleri var. Hiç bir görevlimiz anne ve babasından izin alıp gelen hiçbir çocuğu geri çevirmeyecektir." şeklinde konuştu. 
 

Kur`an kurslarına getirilen yaş sınırlamasının kaldırılması için gerekli tekliflerini hazırladıklarını belirten Başkan Görmez konunun yeni hükümete götürecekleri en önemli taleplerden biri olduğunu söyledi. 

İLKHA


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir