• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
İran ve Irak dışişleri bakanları Suudi müzakerelerini görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede bakanlar, ikili ilişkiler alanında karşılıklı endişe duyulan bazı konuların yanı sıra Tahran ve Riyad arasındaki müzakere süreci de dahil olmak üzere bazı bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Abdullahiyan, bölgede istikrarı, güvenliği ve kalkınmayı güçlendirmek için bölgesel diyalogların oluşturulması ve teşvik edilmesinde Irak'ın çabalarını ve yapıcı rolünü ve İran'ın Iraklı mevkidaşıyla düşünmeye ve fikir alışverişinde bulunmaya devam etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Cidde Zirvesi'nde Irak'ın varlığına atıfta bulunan Fuad Hüseyin ise bu görüşmeye ilişkin değerlendirmesini Emir Abdullahiyan ile paylaştı.

Hüseyin, Irak hükümetinin Cidde Zirvesi'nde bölgesel işbirliği için gerekli görüşme ve istişareleri yürüttüğünü, ülkesinin bölgede barış ve istikrarı güçlendirmeye yönelik çabalarını sürdüreceğini belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir