• DOLAR 32.85
  • EURO 35.31
  • ALTIN 2453.715
  • ...
SMA hastası küçük çocuk, tedavi masrafları için hayırseverlerden yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana Merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde ikamet eden Abdurrahman Sultan ve Firdevs Altunkaynak çiftinin 3 yaşındaki çocukları Muhammed Emin, yaşamını makinelere bağlı sürdürüyor.

SMA hastası Muhammed Emin Altunkaynak'ı (3) ve ailesini ziyaret eden HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, SMA hastası çocukları olan ailelerin sıkıntılarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığının bu tür hastaların sağlık giderlerini karşılaması gerektiğini ifade eden Demir, "Yazıktır, kampanyalarla sahada yapılacak farklı çalışmalarla ailelerimizi, çocuklarımızı ve ebeveynleri perişan etmeye gerek yoktur." dedi.

"Hükümeti ve Sağlık Bakanlığını; SMA hastası çocuklarımız için ivedi olarak göreve davet ediyoruz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın SMA'lı çocuklar için yaptığı açıklamayı hatırlatan Demir, şunları kaydetti:

Sağlık Bakanının 'Çocuklarımız ölmesin, çocuklarımıza sahip çıkalım.' açıklamasını yaptığını biliyoruz. Şu anda yaklaşık 40-41 devlet bu hastalığın tedavisini kendisi karşılıyor. Neden 42'nci ve büyüyen bir ülke olarak biz olmayalım? Sağlık Bakanlığı direkt bu konuya el atsın. Aileleri orada burada perişan etmeye gerek yok. Muhammed Eminlerimiz, yavrularımız yaşasın. Bunun için erken teşhis ve tedavi çok önemli. Bu yüzden Hükümeti, Sağlık Bakanlığını; SMA hastası çocuklarımız, Muhammed Eminlerimiz için ivedi olarak göreve davet ediyoruz.

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir

"Aileleri, kendi kaderleriyle baş başa bırakmamalı"

SMA tedavisi gören hastaların ailelerinin tedaviden iyi sonuçlar elde ettiklerini aktaran Demir, "Ülkemizde bir ilaç veriliyor ama burada olmayan özellikle iki ilaç çok pahalı, Sağlık Bakanlığı bunları tedarik etmiyor. Aileler kendi derdine düşüyor. Aileler ne yapsın? Çocuğunun derdine mi yoksa evin geçim derdine mi düşsün? Aileleri kendi kaderleriyle baş başa bırakıyoruz. Kimse böyle bir haksızlığın ve zulmün altına girmemeli. Rabbim yavrumuza şifalar, aileye de sabır versin, güç ve olanak versin." temennisinde bulundu.

"Hükümeti ve Sağlık Bakanlığını göreve davet ediyoruz"

Devlet yetkililiklerine ve hayırseverlere seslenen Demir, "Hükümeti ve Sağlık Bakanlığını göreve davet ediyoruz. Bununla birlikte kısa vadede eğer bu gerçekleşmeyecekse, çocuğumuzun tedavi olması noktasında hayır sahiplerini de hem yurt içi hem de yurt dışı hayır ve hasenata davet ediyoruz. Muhammed Eminlerimiz ölmesin." şeklinde konuştu.

"Bağış kampanyamız çok yavaş ilerliyor"

Çocuklarının tedavi ücreti olan 1 milyon 825 bin dolar için, Valilik hesabında 465 bin doların toplanabildiğini belirten baba Abdurrahman Sultan Altunkaynak, bağış kampanyasının yavaş ilerlediğini söyledi.

Baba Altunkaynak, "Bu yeterli değil, tedavi için yüzde 100'ün toplanması gerekiyor. Bizim kampanyamız çok yavaş ilerliyor. Valilik onaylı bir kampanya bizimki. Valilik onaylı bir IBAN'da birikiyor bu bağışlar. Kesinlikle bir kuruşu bizim cebimize girmiyor. İsteyenler Adana Valiliğini arayıp kampanyamızla ilgili bilgi alabilir. Buradan az çok demeden, güçleri neye yetiyorsa Muhammed Emin'e destek versinler. Bu kampanyalar çok kişinin az bağışlarıyla bitiyor. Bizim isteğimiz Muhammed Emin'i paylaşsınlar, hayırseverlere ulaştırsınlar. Onların vesilesiyle belki bir hayırsever görür ve Muhammed Emin'e bağış yapar." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir