• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
KPSS Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BATMAN - ÖSYM tarafından düzenlenecek 2011-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı bugün ve yarın 81 il merkezi ve Lefkoşa`da düzenlendi. 

Dört oturumda gerçekleşecek sınavların bu sabahki oturumu 474 bin 184 adayın katılımı ile saat 09.30`da başladı ve saat: 12.30`da bitti.

 

Adaylara sabah oturumunda Genel Yetenek, Genel Kültür ve Yabancı Dil testlerinden sorular yöneltildi. Yabancı Dil testi isteğe bağlı olarak yanıtlanacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin cevaplandırılması için 120 dakika, Yabancı Dil testinin cevaplandırılması için ise 60 dakika süre verildi.

 

Öğleden sonraki oturum ise 14.30`da başlayacak. Sınavın diğer iki oturumu ise yarın sabah ve öğleden sonra yapılacak.

 

Adaylar sınava, ÖSYM`nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınava girecekleri her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girecekler.

 

Batman`da 123 salon 7 binada gerçekleştirilen Cumartesi sabah oturumuna 2 bin 378 kişi aday katıldı. Öğlen oturumu ise 96 salon 7 binada gerçekleşecek ve bin 950 kişi sınava girecek. Pazar günü sabah oturumu 12 salon 1 binada yapılacak ve 260 aday sınava girecek. 10 Temmuz Pazar öğlen oturumu ise 6 salon 1 binada düzenlenecek ve 146 aday sınavda ter dökecek.

 

Biran Önce Branş Sistemine Geçilsin 
Batman Üniversitesi`nde KPSS A Grup ve Öğretmenlik Sınavı`na girenlerden Abdulvahap Yıldız, sınavın geçen senelere nazaran daha iyi olduğunu belirterek, "Güvenlik önlemleri çok sıkıydı. Yanımızda su ve giriş belgemizden başka birşey içeri alınmadı. Bize kalem, silgi, şeker ve peçete verildi." dedi.

 

Sınava girenlerden Beden eğitimi mezunu Muhammed Biçer ise, KPSS`ye ilk girişi olduğunu belirterek, "Beden eğitimi öğrenim mezunu olarak bu sınav sisteminin mesleğime terstir. Biran önce branş sistemine geçilmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

 

Tarih ve eğitim bilimleri derslerinin zor olduğunu belirten Biçer, "Beden eğitimi mezunu biri tarih dersi sınavlarına niye girer" şeklinde sitemde bulundu. 

 

M.Sait Çelik - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir