• DOLAR 34.56
  • EURO 36.369
  • ALTIN 2919.251
  • ...
Tarihte bugün: 17 Temmuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

656: İslam’ın üçüncü halifesi, Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin damadı ve cennetle müjdelenen on kişiden biri olan Hazreti Osman radiyallahu anh, Mısır’dan gelen bir gurup asi tarafından şehid edildi. (Hz. Osman şehid edildi )

1166: Gavs-ı Azam Abdulkadir-i Geylani Hazretleri vefat etti. İslâm âlimlerinin ve velilerinin büyüklerinden Abdulkadir Geylani Hazretleri,  hem seyyid, hem şerifdir. (Abdulkadir-i Geylani Hazretleri vefat etti)

1588: Osmanlı devrinin en büyük mimarı ve pek çok mimari yapının da sahibi Mimar Sinan hayatını kaybetti... Ondan sonra Osmanlı’da pek çok mimar gelip geçmişse de kimse onun haklı ününe ve yaptığı eserlerin seviyesine ulaşmamıştır. (Mimar Sinan vefat etti)

1944: Patlayıcı yüklü iki gemi, Kaliforniya Port Chicago'da çarpıştı: 320 ölü, 400 yaralı. (Patlayıcı yüklü iki gemi çarpıştı)

1958: Amerika Birleşik Devletleri’nin Lübnan çıkarmasına ve İncirlik Üssü’ne asker göndermesine karşı çıkan Sovyetler Birliği, Türkiye sınırında askeri manevralara başladı. ABD’nin Ortadoğu’ya yerleşmesi için en büyük yardımcısı ve müttefiki Türkiye idi. Türkiye o günlerde atılan yanlış adımların bedelini ABD’nin her on yılda yaptığı darbelerle ödüyordu. Son darbe girişimi olan 15 Temmuz Askeri Darbe Girişimi de İncirlik’ten yönetilmişti. (Sovyetler Birliği, Türkiye sınırında askeri manevralara başladı)

1997: Genelkurmay Askeri Savcılığı, Tansu Çiller’in ‘CIA hesabına casusluk yaptığı’ iddialarıyla ilgili olarak soruşturma açtı. (Tansu Çiller hakkında soruşturma)

2003: İngiliz Hükümeti’ni, savaşı meşrulaştırabilmek için Irak’ın silahlanması konusundaki raporu şişirmekle suçlayan Savunma Bakanlığı’nın silahlanma uzmanı David Kelly (Deyvid Keli) gizemli şekilde ölü bulundu. İngiltere resmi makamları, doğal olarak ölümün intihar sonucu meydana geldiğini duyurmuşsa da yaygın kanaat, Savunma Bakanlığı’nın birçok sırra vakıf bu uzmanının susturulduğu yönündeydi. (David Kellysusturuldu)

2005: Endonezya hükümeti ile Açe Özgürlük Hareketi, 15 bin dolayında insanın öldüğü 30 yıllık çatışmaya son veren barış anlaşmasına vardı. Anlaşma, 15 Ağustos’ta Helsinki’de imzalandı. Bundan sonraki mücadelelerine silahsız olarak devam etme kararı alan Açe’li Gerillalar, aynı zamanda tüm silahlı hareketler için de model oluşturmaya başlamış ve silahsız mücadele yöntemi tüm dünyada tartışılmaya başlanmıştı. (Açe’de barış anlaşması)

2013:  Mısır’da, Hazim El-Biblavi’nin başbakanlığında kurulan geçici ve gayrimeşru hükümet, darbeyle göreve gelen Cumhurbaşkanı Adli Mansur’un huzurunda yemin ederek göreve başladı. Gayrimeşru hükümet, 3 kıptî, 3 de kadın olmak üzere 34 bakandan oluşuyordu. Liberal ve sol kesimden temsilci bulunurken, İslami partilerden hiçbir isme yer verilmedi. (Gayrimeşru hükümet yemin etti)

2014: Gazze’ye yönelik saldırılarını arttıran işgal rejimi siyonist israil donanması, kumsalda oyun oynayan çocukları hedef aldı ve 4 çocuğu katletti. 9, 10 ve 11 yaşlarında olan çocuklarının hepsi aynı ailedendi. (Terör rejimi sahildeki çocukları vurdu)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir