• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Sakız Adası'nda cesedi bulunan göçmenin açlık ve susuzluktan öldüğü belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan tarafından Türkiye'ye geri itilmek korkusuyla Sakız Adası'ndaki dağlık alanda saklanırken hayatını kaybeden 24 yaşındaki Somalili Hüda Ali Ahmed'in cesedi bulundu.

Fransa'dan gelen kardeşi Abu Abdul Fatah cesedin abisine ait olduğunu teşhis etti. Ahmed'in ölüm nedeniyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Abu Abdul Fatah, düzensiz göçmenin ölümünün aşırı yorgunluk, açlık ve susuzluğa bağlı olabileceğini belirtti.

Abdul Fatah abisinin başına gelenleri şöyle anlattı: "Abimler (Ada'ya) vardığında 6 kişilik gruplara ayrılmış. Abim de 4'ü kız, 2'si erkek 6 kişilik bir gruba dahilmiş ve birlikte dağa çıkmışlar. Teknede daha çok kişi varmış. Duyduğumuz kadarıyla yaklaşık 30 kişi. Türkiye'ye geri itilmekten korkuyorlarmış, o nedenle küçük gruplara ayrılıp çalılıkların arasında günlerce saklanmışlar. Böylesi bir sıcakta, onlar için bir günden fazla saklanmak zordu ve maalesef abim yürüyemediği için dağda kalmış. Dört gün boyunca saklandığı için susuzluk ve açlıktan parmağını bile kımıldatamıyormuş."

Abisiyle birlikte saklanan Abdahaman ismindeki kişinin su bulmak için ondan ayrıldığını ve yakalanarak Türkiye'ye itildiğini belirten Abu Abdul Fatah, abisi ile ilgili son bilgileri Abdahaman'dan aldığını söyledi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir