• DOLAR 32.788
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2451.366
  • ...
Emperyalist ABD, işgalci rejimi İslam ülkelerine entegre etmeye kararlı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Joe Biden ile işgalci rejim yöneticisi Yair Lapid, işgal altındaki Kudüs'te bir araya geldi ve ABD-israil Stratejik Ortaklığı Ortak Deklarasyonu'nu kabul etti.

Ortak bildiride ABD, işgalci rejimin güvenliğine olan kalıcı taahhüdünü yeniden teyit etti.

Bildiride ayrıca ABD, İran'ın nükleer silah edinmesine asla izin vermeyeceğini taahhüt ederek ulusal gücünün tüm unsurlarını kullanmaya hazır olduğunu vurguladı. Bildirinin devamında İran'ın doğrudan veya Hizbullah, Hamas ve Filistin İslami Cihad gibi örgütlerin eliyle yapacağı saldırgan faaliyetlere karşı ABD'nin, müttefikleriyle birlikte çalışacağı ifade edildi.

İşgalci rejimin, tarihi İbrahim Anlaşmalarındaki rolü için ABD'ye teşekkür ettiği bildiride, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas ile yapılan normalleşme anlaşmalarının, Mısır ve Ürdün ile olan "stratejik barış anlaşmalarına" kritik bir katkı sağladığı ifade edildi.  

Bildiride, Lapid'in başlattığı ve ev sahipliği yaptığı Negev Zirvesi'nin, Ortadoğu'da değişikliklere kapı aralayan yeni bir bölgesel çerçeve oluşturmaya yönelik "ABD ile işgalci rejim arasındaki ortak çalışmalarda bir dönüm noktası" olduğu ileri sürüldü.

Bildiride, "Amerika Birleşik Devletleri bu gelişmeleri memnuniyetle karşılamaktadır ve Başkan Biden'in Suudi Arabistan'a yapacağı ziyaret bağlamında da dahil olmak üzere, sağlam bir bölgesel yapı inşa etmede aktif bir rol oynamaya devam etmek; israil ile tüm bölgesel ortakları arasındaki bağları derinleştirmek; israilin bölgesel entegrasyonunu zaman içinde ilerletmek ve barış çemberini her zamankinden daha fazla Arap ve Müslüman Devleti kapsayacak şekilde genişletmek konusunda kararlıdır." denilerek ihanet anlaşmalarının genişletilmesi arzusu vurgulandı.

Bildiride ayrıca Biden ve Lapid'in "Filistin ekonomisini güçlendiren ve Filistinlilerin yaşam kalitesini iyileştiren girişimlere bağlı oldukları" maddesiyle Filistin davasının, "ekonomik barış" planıyla tasfiye edilmek istendiği gözler önüne serildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir