• DOLAR 32.384
  • EURO 34.684
  • ALTIN 2398.328
  • ...
Uzmanlar yanık vakalarına karşı uyarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dönemde yetişkinlerde elektrik çarpması, çocuklarda ise çay, kahve, mangal nedeniyle olan yanık başvuruları artış gösterirken, yanık merkezinde görevli Op. Dr. Sabriye Dayı, bu tür vakalarla karşılaşıldığında yapılması gerekenleri anlattı.

Çocuklarda sık görülen çay, kahve yanıkları hakkında açıklamalarda bulunan Op. Dr. Sabriye Dayı ise, çay ve kahve yanıklarının genellikle anne kucağında veya yanındayken geliştiğine dikkat çekti. Bu tür yanıkların engellenebilir olduğuna işaret etti. Ancak bu engellenebilir olayları ihmal ettiğimiz için de çocuklar çok derin yanıp, çok uzun süreler merkezimizde yatmak zorunda kalıyor ve hayati tehlikeleri oluyor diye belirtti.

Op. Dr. Sabriye Dayı

Dayı, “Sıcak şeylerin çocukların yanında bulundurulmaması gerekiyor. Çocuk yürümüyor ancak emekliyor olabilir veya çocuk birden zıplayıp, tezgâh üstündeki bir şeyi kendi üstüne doğru düşürebilir. Dikkatli olmak gerekiyor.” diye konuştu.

Vücudun en büyük organı olan cildin yanmasıyla çok fazla sıvı kaybının oluştuğunu ifade eden Dayı, bu durumun hem böbrekleri hem kalbi hem de akciğeri çok fazla yorduğunu ve çocuğun hayatına mal olabileceğini belirtti.

İçerisinde 2 poliklinik, 12 servis yatağı, 6 aktif yoğun bakım yatağı, 2 ameliyathane bulunan Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi, yalnızca Bursa ve bölgeye değil, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yanık vakalarına da tedavi hizmeti veriyor. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri