• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Gazze Gemileri` Gazze`den Avrupa`ya Gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal devleti  israil`in 7 yıldan fazla süredir Gazze`de uyguladığı ambargonun kaldırılması için yapılan projelere bir yenisi eklenerek, Gazze`ye gitmek yerine Gazze`den demir alınacak.

"Gazze`nin Gemileri" projesinin Koordinatörü Mahfuz el-Kabaratey, "Söz konusu tekneyi inşa etme fikri, Kanadalı, Avustralyalı ve Filistinli aktivistlerin ortak çalışmasıdır. israil`in Gazze`de 7 seneden fazladır uyguladığı ambargonun kaldırılması için Gazze`nin Gemileri isimli projeyi ürettik" dedi.

Teknede Filistin tarım ve sanayi ürünlerinin taşınacağını ifade eden Kabaratey, "Gerekli ham maddelerin bölgeye ithal edilmesi ve serbest ihracatın uygulanabilmesi için Gazze`ye ürün sevkıyatını sağlayan sınır kapılarının açılması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Dış ülkeler ile bağlantı kurmak ve ürün sevkıyatının sağlanması Gazzelilerin de hakkı" diye konuştu.

"Aktivistlerin bayrakları dalgalanacak"

AA`da yer alan habere göre; "Muhtemel israil saldırılarına karşı teknede yer alacak aktivistlerin ülkelerine ait bayraklar dalgalanacak. israil`in saldırması halinde teknede yabancı yolcuların bulunması hasebiyle konu uluslararası yargı sistemlerinin kapsamına girecek" diyen Kabaratey, "Gazze`nin Gemileri" isimli teknenin bu senenin sonunda yola çıkmasının ön görüldüğünü dile getirdi.

Kabaratey, teknede Türk aktivistlerin de bulunması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, Türklerin, Gazze`deki ambargonun kalkması ve Filistin meselesi uğruna canlarını feda ettiklerini vurguladı.

"Gazze`nin Gemileri" projesinin çalışmalarına geçen sene başladıklarını kaydeden Kabaratey, sözlerini şöyle tamamladı:

"24 metre uzunluğunda, 11 ila 15 kişi kapasiteli bir tekne satın aldık. Şu anda teknenin Gazze`den Avrupa`ya gidebilmesi için gerekli olan hazırlıklar tamamlanıyor. Bu projeyle, İsrail`in uyguladığı haksızlıkları gözler önüne sermek ve Filistinlilerin maruz kaldıkları baskıların engellenmesi için uluslararası toplumu göreve çağırmak hedefleniyor."

Siyonist işgal rejimi, 2006 yılında, Hamas`ın seçimleri kazanmasının ardından Gazze`yi havadan, karadan ve denizden ambargo altına almıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir