• DOLAR 32.385
  • EURO 34.678
  • ALTIN 2412.63
  • ...
Biden: Siyonist olman için...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejimin sözde Başbakanı Lapid, Biden'a yönelik, “Bir keresinde kendinizi Siyonist olarak tanımlamıştınız. Siyonist olmak için Yahudi olmanıza gerek olmadığını söylemiştiniz. Haklıydınız. Siz büyük bir Siyonist ve İsrail'in şimdiye kadar tanıdığı en iyi dostlarından birisiniz." dedi. 

Biden, konuşmasının başında, “Dostlarımla yeniden bir arada olmak ve bağımsız Yahudi devleti İsrail’i ziyaret etmek benim için bir onurdur.” ifadelerini kullandı.

Yıllar önce siyonist rejime yaptığı bir ziyarette kendisinin “Siyonist olduğuna” yönelik sözlerini hatırlatan ABD Başkanı, “O zaman söylemiştim, şimdi yine söylüyorum: Siyonist olman için Yahudi olmana gerek yok.” diye konuştu.

Biden, “Bu ziyaretle birlikte bağlantımızı daha da güçlendiriyoruz. Dünyanın en gelişmiş savunma sistemleri konusunda İsrail’le ortak çalışma dahil, ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını vurguluyoruz. Şimdi buradan, ABD’nin Demir Kubbe’ye desteği ve İsrail’in yeni Demir Işın adındaki sistemleri de dahil olmak üzere İsrail’in füze ve roket savunma kabiliyeti konusunda bilgi almaya geçeceğim." ifadelerini kullandı. 

Biden, "Orta Doğu ve Indo-Pasifik’te ekonomik iş birliğimizi derinleştirmek için, ABD, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’ı bir araya getirecek yeni ‘I2U2 Zirvesi’ gibi angajmanları genişleteceğiz. Daha büyük barış, daha büyük istikrar, daha büyük ilişkiler tüm bölge halkları için kritiktir.

Bu yüzden, yakın gelecekte gerçekleşmeyeceğini bilsem de, bu ziyaret sırasında iki devletli çözüme verdiğim desteğimi tartışacağız. Benim düşünceme göre bu, hem İsrailli hem Filistinliler için özgürlük, refah ve demokraside eşit şartların garantilenmesi için en iyi yol olmaya devam ediyor.” dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir