• DOLAR 32.382
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2411.47
  • ...
Stoltenberg:  Verilen desteğin bir bedeli olacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Stoltenberg, “Politikacılar olarak devletlerimizden Ukrayna'ya uzun vadeli önemli destek verilmesini sağlamamız çok önemli. Ancak bunun bir bedeli olacak. Bazı yaptırımlar, askeri yardım, insani ve ekonomik yardım, hepsinin bir bedeli var. Ancak böyle bir yardımı sağlamamanın bedeli daha da yüksek” diyerek, Ukrayna'nın kaybının Avrupa'yı Rusya'ya karşı daha savunmasız hale getireceğini belirtti.
Ukrayna’ya yardımın kendisi için ‘ahlaki bir seçim’ olduğuna vurgu yapan Stoltenberg, “Ukrayna halkını desteklemenin ahlaki yönünü önemsemeseniz bile, kendi güvenliğinize dikkat etmelisiniz. Bu nedenle, destek, insani yardım ve ekonomik yaptırımların sonuçları için bedel ödemek gerekiyor. Bunun alternatifi daha sonra ödenecek çok daha yüksek bedellerdir” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğiyle ilgili "Üçlü muhtıra halka açık. Herkes okuyabilir. Her ne konuda anlaştılarsa orada yazıyor. Ne eksik ne fazla." ifadelerini kullandı.

 Stoltenberg, "PKK, AB'ye göre terörist bir örgüttür. PKK, İsveç, Finlandiya ve tüm AB üyelerince terörist kabul ediliyor. İstihbarat paylaşımı, birlikte çalışma ve iade taleplerine cevap verme, makul ve önemli." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir