• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BATMAN - 09 Temmuz Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Medya Gazetesi; `4 İldeki eş zamanlı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı` 
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir, Malatya, Batman ve Bursa`da eşzamanlı düzenlenen operasyonda, Hizbuttahrir üyesi olduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

 

`Çamaşır İpiyle Yaşamına Son Verdi` 
Batman ve ilçelerinde son bir ayda yaşanan intihar vakaları dur durak bilmiyor. Bir ay içerisinde yaşanan intihar vakaları 8`e yükseldi. İntihar vakalarının yaşandığı Batman`da özellikle bayanlar başı çekiyor. 
 

Bunalıma giren genç bayan sabaha karşı çamaşır ipiyle hayatına son verdi. Olay Batman`ın Kozluk ilçesinde yaşandı. Evli ve 3 çocuk annesi Sadiye Bora (32) girdiği bunalım sonucu ikamet ettiği evde tavana astığı çamaşır ipiyle sabaha karşı yaşamına son verdi. Odada eşinin cansız bedeni ile karşılaşan eşi Sarpi Bora sinir krizleri geçirdi. Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılan Bora yapılan otopsi ardından gözyaşları arasında köyünde toprağa verildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 
 

Pusula Gazetesi; `Rahat uykunun tek yolu Dam Palas` 
Gün içinde 40 dereceyi geçen sıcaklardan bunalan vatandaşlar akşam saatlerinde damlara kurdukları tahtlarda yatarak serin bir uykunun tadını çıkarıyor. Damdan düşme vakalarına karşı ise uzmanlar dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuyor.

 

`SBS öğrencilerine rehberlik desteği` 
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SBS`ye giren öğrencilere rehberlik konusunda yardımcı olmak için Tercih Danışma Merkezi açıldı.

 

Doğuş Gazetesi; `EşZamanlı Operasyon: 5 Gözaltı` 
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Batman`ın da aralarında bulunduğu İzmir, Malatya ve Bursa`da eşzamanlı düzenlenen operasyonda, Hizbuttahrir üyesi olduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

 

`Kamyon otomobili ezdi` 
Batman`da son zamanlarda artan trafik kazalarına bir yenisi daha eklendi. Meydana gelen kazada ölü veya yaralının olmaması sevindirirken, araçlarda ciddi maddi hasar oluştu.

 

Meydana gelen trafik kazasında virajı alamayan kamyon otomobili ezdi. Saat 14.00 sıralarında Diyarbakır Caddesi Belediye kavşağı önünde meydana gelen kazada, 72 AS 928 plakalı kamyon, 06 BR 9063 plakalı aracı ezdi. Kazada yaralanan olmazken, araçlarda ciddi hasar meydana geldi.

 

Mezopotamya Gazetesi; `Batman Shell Avrupa birincisi` 
Royal Dutch Shell`in 65 ülkedeki 16 bin Shell istasyonu arasında en iyi hizmet kalitesini belirlemek için düzenlediği "Farkı Yaratan İnsandır" programında Shell & Turcas`ın Batman istasyonu, Orta, Güney ve Doğu Avrupa birincisi oldu.

 

`Sason Yeni Bir İmaj Kazanıyor` 
Batman`ın Sason ilçesinde alt yapı sorunu çözülmeye başladı. Çalışmalar kapsamında elektrik kabloları yeraltına döşenirken, yol parkelerini yenileme çalışmalarına start verildi. 
 

Batman Postası Gazetesi; `42 dereceden kaçıp Cami`ye sığındılar` 
Hava sıcaklığının 42 dereceyi gösterdiği Batman`da vatandaşlar serinlemek için ilginç yöntemlere başvuruyor. Gün ortasında dışarıda işi olan vatandaşlar başlarını sıcaktan korumak için karton koyarak önlem aldı. Kimi çocuklar ise çıplak dışarıda oyun oynuyor kimisi ise hortumla üzerlerine su sıkarak serinlemeye çalıştı. Özellikle Batman Ulu Cami`de cemaat, aşırı sıcakların etkisinden korunmak için camide uyuyor. Özellikle yaşlılar, eyvanda serili bulunan halıların üzerinde yatıyor. 
 

`Bölge Gazetecileri Çanakkale`yi Gezdi` 
(BYEGM) "Diyarbakır-Çanakkale Yerel Medya Mensuplarının Deneyim Paylaşım Programı" kapsamında Çanakkale`ye giden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde görev yapan yerel medya mensupları, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`ndaki şehitlikleri ziyaret etti. 
 

Batman gazetesi; `Yanık Ünitemizi Geri İstiyoruz` 
Batman Bölge Devlet hastanesinde bulunan yanık ünitesinin Diyarbakır Eğitim ve Araştırma hastanesine devredilmesi kabul edilemez bir durumdur. 

 

`Sason Değişiyor` 
Sason ilçesinde alt yapı sorunu çözülmeye başladı. Çalışmalar kapsamında elektrik kabloları yeraltına döşenirken, yol parkelerini yenileme çalışmalarına start verildi. 

 

Çağdaş Gazetesi; `Sıcağa şemsiye` 
Son yılların en sıcak mevsimini yaşayan Batmanlılar, öğle ile ikindi saatleri arasında alışverişe çıktığında elinden şemsiye ile pet şişe suyu düşürmüyor. Sıcaklara karşı bol elbise giymeyi tercih eden kadınlar, sıcak hava dinlemeden alış-verişe çıkıyor. İşte öğle saatlerinde kent merkezi ortasında alış-veriş yapan bir bayanın sıcağa karşı önlemi.

 

Veysi Demir - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir